pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!

12/09/2013 - 10:35πμ
Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ελληνίδα αμαζόνα των F 16 που εντυπωσίασε το ΝΑΤΟ!

«Στη δουλειά, είμαστε όλοι το ίδιο!”

To λέει με έμφαση η επισμηνίας τεχνικού της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστασία Χριστοδούλου που συμμετείχε ως προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Brilliant Arrow 2013  (BAW13) στη Νορβηγία, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι στην προετοιμασία και την εξυπηρέτηση ενός ελληνικού μαχητικού δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες!

Μπορεί οι Ελληνες πιλότοι να ξεχώρισαν και πάλι σε μια διεθνή δραστηριότητα, ωστόσο η Αναστασία Χριστοδούλου ήταν, για τους ανθρώπους της επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, το ”πρόσωπο” της ελληνικής αποστολής.

Και αυτό καθώς ήθελε να αναδείξει, για τους δικούς του λόγους, τις γυναίκες στρατιωτικούς ως τμήμα ενός ανδροκρατούμενου προσωπικού.

Έτσι παρουσίασαν  στα ενημερωτικά δελτία του ΝΑΤΟ αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς γυναίκες από διάφορες χώρες.Μια μέρα την συγκυβερνήτη- Χειρίστρια Οπλικών Συστημάτων (wso) κ. Marjorie από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, την άλλη παρουσίασαν την Ελληνίδα υπαξιωματικό κ.ο.κ.

Η γαλλίδα είχε πάντα όνειρο να πετάξει  ένα αεροσκάφος και οι γονείς της, σκέφτηκαν ότι ήταν λίγο τρελό να θέλει να το πράξει. Για την νεαρή Αναστασία, η οποία ήθελε να σπουδάσει Χημικός, ήταν πάντα ένα κρυφό όνειρο.

Ο δημοσιογράφος του τμήματος επικοινωνίας του ΝΑΤΟ περιγράφει την Αναστασία Χριστοδούλου στον χώρο εργασίας της να κάνει σήματα με τα χέρια της για να ”παρκάρει ” ένα ελληνικό μαχητικό F-16  κατά τη διάρκεια της άσκησης BAW13.

Συνολικά υπήρχαν πέντε γυναίκες στρατιωτικοί στην ελληνική αποστολή  και η Αναστασία είναι μια  από το τημ των τεχνικών .

Έχει στην Πολεμική Αεροπορία  πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τριών ετών στην στρατιωτική σχολή εκπαίδευσης (ΣΤΥΑ). Στο γυμνάσιο ήταν ένα από τα μόλις 60 κορίτσια – από 200 μαθητές. Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με τους άνδρες δεν είναι νέο για Αναστασία – και καμία ιδιαίτερη πρόκληση, επισημαίνει.

“Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το (βντεοπαιγνίδι) Call of Duty », λέει γελώντας. « Για τις γυναίκες το να  διαμένουν σε ένα τέτοιο ανδρικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο. Στη δουλειά είμαστε όλοι άνθρωποι . Είμαστε όλοι το ίδιο και έχουμε μια σημαντική δουλειά να κάνουμε “, συνεχίζει και φαίνεται πολύ άνετα μεταξύ των συναδέλφων της.

Αρχικά, οι γονείς της Αναστασίας ανησυχούσαν για το μέλλον της. Τώρα, είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το κατόρθωμά της κόρης τους. « Η πατρίδα μου είναι πολύ κοντά σε μια αεροπορική βάση. Από την παιδική ηλικία μου, γοητευόμουν πάντα βλέποντας μαχητικά αεροσκάφη και ονειρευόμουν ότι μια μέρα θα μπορούσα να είμαι ένα μέρος της οικογένειας της Πολεμικής Αεροπορίας. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και έγινα ένας τεχνικός στα μαχητικά αεροσκάφη ” .

Ο Έλληνας διοικητής είναι ικανοποιημένος με το έργο που κάνει η επισμηνίας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που την έχουμε στην ομάδα μας –  είναι πάντα ευχάριστο και ενθαρρυντικό το ομαδικό πνεύμα », είπε.

Η Αναστασία συνδυάζει τη δουλειά της με την ανθρώπινη επιστήμη και στις σπουδές Φιλοσοφίας – κάτι που όπως και η εμπειρία της στην Πολεμική Αεροπορία θα της είναι πολύ χρήσιμα.

Για να έρθουμε τώρα στην Νατοϊκή άσκηση να θυμίσουμε ότι έγινε από 26 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αεροπορική Βάση Oerland της Νορβηγίας.
        
Η άσκηση διοργανώθηκε από το NATO’s Headquarters Allied Air Command (HQ AIRCOM) και σκοπός της ήταν η εκπαίδευση των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων σε ρεαλιστικό περιβάλλον επιχειρήσεων, προκειμένου να προετοιμαστούν ως συμμετέχοντες στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης [NATO REACTION FORCES (NRF)] της περιόδου 2014.
        
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από οκτακόσια (800) άτομα και περίπου πενήντα (50) αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η 341 Μοίρα συμμετείχε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερα (4) F-16C/D Block 50 και σαράντα (40) άτομα προσωπικό.
         
Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις:
· Η Γαλλία με πέντε (5) Mirage-2000D και ένα (1) E-3F.
· Η Γερμανία με τρία (3) Tornado και δύο (2) C-160.
· Το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα (1) E-3D.
· Η Νορβηγία με ένα (1) DA-20, ένα (1) C-130J, τέσσερα (4) ελικόπτερα Bell-412 και έξι ως οκτώ (6 – 8) F-16 MLU.
· Η Ολλανδία με (4) F-16 MLU και ένα (1) αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού KDC-10, επιχειρώντας από τη μητρική τους βάση.
· Η Πολωνία με πέντε (5) F-16 Block 52.
· Η Πορτογαλία με πέντε (5) F-16 MLU.
· Η Τουρκία με πέντε (5) F-16 Block 30.
· Το ΝΑΤΟ JEWCS με ένα (1) DA-20.
 
Δείτε φωτογραφίες στο τελος του άρθρου.

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

2 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη μουσική παράσταση «Η Άλωση της Πόλης – Εάλω η Πόλις υπό το πρίσμα της ποντιακής μούσας», Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Nikos Alvanoudis)

«Εάλω η Πόλις» μέσα από την ποντιακή μουσική παράδοση – Ξεχωριστή εκδήλωση από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης

26 λεπτά πριν
Πινακίδα που ενημερώνει την απαγόρευση πτήσεων drones στο χώρο του αεροδρομίου του Μονάχου (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για ύποπτο drone – Διακόπηκαν για 1 ώρα οι πτήσεις

50 λεπτά πριν
Ημερομηνία γραμμένη στο χιόνι σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο Τσάμπασι (πηγή: bursadabugun.com)

Το Τσάμπασι φόρεσε τα λευκά του στα τέλη Μαΐου – Το παρχάρι των Ποντίων έγινε… χειμωνιάτικo!

1 ώρα πριν
Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Με αυτήν τη φωτογραφία επέλεξε η Εταιρεία Συγγραφέων να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Τα ελληνικά γράμματα έχασαν έναν μεγάλο ποιητή, μελετητή και βιβλιογράφο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Πρωταθλητής για 14η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός στο πόλο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign