pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομπάμα και Πούτιν στο Άγιον Όρος;

18/04/2013 - 10:51πμ
Ομπάμα και Πούτιν στο Άγιον Όρος;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στο περιβόλι της Παναγίας θέλει να στρέψει η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα στον εθνικό κορμό.

Μάλιστα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο στο έδαφος του Αγίου Όρους να πραγματοποιηθεί και συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Μπάρακ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συναντήσεις ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, διαχρονικά είναι συνυφασμένες με κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και κάθε τέτοιο γεγονός αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Πρόθεση της Αγιορείτικης κοινότητας είναι να στραφούν τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στον Άθωνα με τρόπο που θα προσδώσει την αρμόζουσα αίγλη στη μοναστική κοινότητα, που εδώ και περισσότερα από 1000 χρόνια αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και ακοίμητο φρουρό εκκλησιαστικών κειμηλίων μοναδικής σπουδαιότητας και πνευματικών θησαυρών παγκόσμιας εμβέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία της Ιεράς Κοινότητας, αλλά και της ελληνικής πολιτείας είναι να αποδοθεί η μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα στη σημαντική αυτή επέτειο και για το σκοπό αυτό η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους εξετάζει το ενδεχόμενο, να προσκαλέσει από κοινού με την Πολιτεία πλήθος ηγετών με προεξάρχοντες του Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επισκεφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ιδιωτικά το «περιβόλι της Παναγίας» και είναι γνώστης της ιστορίας και της σημασίας του Άθωνα στην ορθόδοξη παράδοση. Ωστόσο, το πρόσωπο που επιθυμούν διακαώς να δουν να επισκέπτεται το «περιβόλι της Παναγίας» οι Αγιορείτες δεν είναι άλλο από τον αμερικανό πρόεδρο.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και σε αυτές θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στην δικαιοδοσία του Φαναρίου.

Το ζήτημα των προετοιμασιών των εορταστικών εκδηλώσεων συζητήθηκε χθες στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωποι της Αγιορείτικης κοινότητας. Από την πλευρά της Πολιτείας στη συνάντηση παρίσταντο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Την ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους εκπροσώπησαν οι ηγούμενοι Πέτρος της μονής Διονυσίου, Ελισαίος της μονής Σίμωνος Πέτρας, ο ιερομόναχος Νικόδημος από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος της μονής Αγίου Παύλου και ο μοναχός Φώτιος της μονής Γρηγορίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Ιεράς Κοινότητας κ. Παπαδημητρίου.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της πολιτείας οι εκπρόσωποι της ιεράς κοινότητας συζήτησαν τις πιθανότητες να απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ να παραστεί και αυτός προσωπικά στους εορτασμούς για το «χρυσό ιωβηλαίο» του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσκλήσεις αναμένεται να απευθυνθούν σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς το έδαφος το Αγίου Όρους -ως υπαγόμενο στην κυριαρχία του Ελληνικού κράτους- αποτελεί έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχουν δοθεί και κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των θησαυρών του Όρους. Επιπλέον, προσκλήσεις θα απευθυνθούν και στους ηγέτες των ορθόδοξων κρατών της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου.

Πηγή: seleo.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΙΣΤΗ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα: Γιατί θεωρείται «σταθμός» στη Σαρακοστή

15/03/2026 - 8:56πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (κέντρο) στη διάρκεια της Ακολουθίας των Χαιρετισμών (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Θεσσαλονίκη: Ακολουθία Χαιρετισμών με χορωδία 1.000 μαθητών παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Μήνυμα στους νέους να αντιταχθούν στην παρακμή

13/03/2026 - 11:00μμ
Ο μητροπολίτης Αγκύρας Γρηγόριος στην Παναγία των Βλαχερνών, Γ' Στάση των Χαιρετισμών. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΠΙΣΤΗ

Χαιρετισμοί στην Παναγία των Βλαχερνών – Εκεί όπου «γεννήθηκε» ο Ακάθιστος Ύμνος

13/03/2026 - 6:13μμ
(Φωτ.: Χρηστός Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για τους Γ’ Χαιρετισμούς – Θα ψάλουν 1.000 μαθητές και μαθήτριες

12/03/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΙΣΤΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο ιφτάρ στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τον Ερντογάν

10/03/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΙΣΤΗ

Τα «βήματα» του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία ζωντανεύουν με drones και laser

25/02/2026 - 7:47μμ
(Φωτ.: ec-patr.org/Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΙΣΤΗ

Υποδοχή της Σαρακοστής στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

24/02/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.:greek.vema.com.au/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΠΙΣΤΗ

Στιγμές κατάνυξης για τους ομογενείς της Αυστραλίας στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως

23/02/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: Ιερά Σύνοδος/Χρήστος Μπόνης)
ΠΙΣΤΗ

Ιερώνυμος: «Θέλω να ζήσω, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς να είμαι εν ενεργεία αρχιεπίσκοπος»

22/02/2026 - 3:23μμ
Παλαιότερο στιγμιότυπο από τη δοξολογία στο ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου της Καθολικής Εκκλησίας Μυτιλήνης, για τον Άγιο Βαλεντίνο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)
ΠΙΣΤΗ

Στη Μυτιλήνη η «ελληνική έδρα» του Αγίου Βαλεντίνου

14/02/2026 - 11:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γιάννης Παναγόπουλος: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ – «Έλειπαν» από το πόθεν έσχες του 3,2 εκατ. ευρώ

38 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Εθνική Ελλάδας: Με Κοντούρη και Τσιφτσή οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay / Marghe)

Εαρινή Ισημερία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν πειραματικά τη σφαιρικότητα της Γης

58 λεπτά πριν
O Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος στο εξώφυλλο του δίσκου «Στου αιώνα την παράγκα» (φωτ.: Minos-EMI)

Η απίθανη… μεταφυσική ιστορία της θρυλικής «Ρόζας» του Μητροπάνου, που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος

1 ώρα πριν
(Πηγή: astynomia.gr)

Οπαδική βία: Πέντε συλλήψεις για ομαδική επίθεση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

2 ώρες πριν
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)

Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Αυστραλία, Ιαπωνία και Βρετανία στο κάλεσμα Τραμπ – Προειδοποίηση από το Ιράν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign