pontosnews.gr
Τρίτη, 22/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι πρόσκοποι στο Κιλκίς χόρεψαν ποντιακούς χορούς

13/02/2013 - 4:29μμ
Οι πρόσκοποι στο Κιλκίς χόρεψαν ποντιακούς χορούς
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η 40η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Κλάδου Ανιχνευτών. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης ο Σύλλογος Ποντίων Κιλκίς μαζί με κ. Ζουρνατζίδη δίδαξαν στην ομάδα προσκόπων ποντιακούς χορούς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, η 40η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Κλάδου Ανιχνευτών με τίτλο «Ανιχνεύοντας στην Κρίση» που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς από τις 8 έως 10 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 21 βαθμοφόροι από την Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα, Συκούριο, Φλώρινα και Αθήνα.

Στην πόλη του Κιλκίς και στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τριήμερο της Σχολής (είχε προηγηθεί το πρώτο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Χορτιάτη) και περιελάμβανε την υλοποίηση έξι δράσεων από τα αντίστοιχα ανιχνευτικά πεδία του Κλάδου Ανιχνευτών (έφηβοι) Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ποιότητα Ζωής, Ανίχνευση Φύσης, Σταδιοδρομία, Πολιτισμός και Αγωγή και Δημοκρατία.

Στην δράση Πολιτισμός τα Ενήλικα Στελέχη της Κίνησης πραγματοποίησαν δράση με την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες» όπου παρακολούθησαν ποντιακούς χορούς, γνώρισαν την ιστορία των Ποντίων από τον λαογράφο κ. Ζουρνατζίδη και διάφορα παραδοσιακά όργανα ενώ έμαθαν να χορεύουν χορούς του Πόντου, βοηθούμενη από την πρόεδρο Δέσποινα Καραμπίδου και μέλη του Συλλογου.

Το Σάββατο επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν την Φάρμα «Κουκάκης» στους Κ. Αποστόλους στο πλαίσιο της Σταδιοδρομίας γνωρίζοντας από κοντά την διαδικασία παραγωγής γάλακτος και άλλων προϊόντων από το χωράφι στο ράφι από τον επιχειρηματία κ. Θανάση Κουκάκη. Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους εκπαιδευτές μαγείρεψαν στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και διένειμαν το φαγητό σε οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας.

Οι 38 Βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη ζέση από τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και τον υπεύθυνο των Μητροπολιτικών Συσσιτίων Αρχιμανδρίτη Απόστολο Πορτοκαλίδη ενώ μετά την διανομή συνέφαγαν όλοι μαζί στην τράπεζα αγάπης, με τον Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει την αξία της προσφοράς και της διακονίας στον άνθρωπο με αγάπη και αξιοπρέπεια, ως μέλη της Εκκλησίας, ευχαριστώντας τους Προσκόπους για την δράση τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάλυση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης», στην Δράση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο. Το Σάββατο έκλεισε με την Δράση Ποιότητας Ζωής να πραγματοποιείται στο φιλόξενο σπίτι των Προσκόπων του Κιλκίς, στο Κατασκηνωτικό Εκπαιδευτικό και Περιβαλλοντικό Κέντρο Καβαλάρι.

Οι Δραστηριότητες της Σχολής, με Αρχηγό τον Αναπληρωτή Έφορο Εκπαίδευσης κ. Μιλτιάδη Φαρμάκη και επιτελείο 11 εκπαιδευτές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν με την Δράση Ανίχνευσης Φύσης στα μονοπάτια του Μπέλλες, και την αξιολόγηση των Δράσεων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Την Σχολή υποστήριξε η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς ενώ παρών ήταν ο Περ. Έφορος Χρήστος Τομπουλίδης και τα μέλη Στ. Κανελής, Χρ. Καναρόπουλος και Λεων. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Σχολή επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στις Δράσεις της ο Έφορος του Κλάδου Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας Σωτήρης Μαρούδας και ο αναπληρωτής του Νίκος Ανδρεάδης.

Μια Σχολή που πέτυχε τους εκπαιδευτικούς της στόχους και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις στους εκπαιδευόμενους προκειμένου να επιτελέσουν πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά το έργο τους στα Τμήματα τους, συμβάλλοντας στην αποστολή της Προσκοπικής Κίνησης, που είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο λίγο καλύτερο και τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Πηγή: gnomikilkis.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών, με νέο χοροδιδάσκαλο

22/09/2026 - 12:03πμ
Στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, για τον Στάθη Νικολαΐδη. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Ασλανίδης - Δήμαρχος Παύλου Μελά)
ΠΟΝΤΟΣ

Στάθης Νικολαΐδης: 50 χρόνια ποντιακό τραγούδι – Η βραδιά που ένωσε γενιές στην Πολίχνη

21/09/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: Istiklalden/instagram)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

20/09/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: spnx.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

20/09/2026 - 6:56μμ
Το χειρόγραφο τηλεγράφημα σε έντυπο της Eastern Telegraph Company, με το μήνυμα γραμμένο με μολύβι και λατινικούς χαρακτήρες. Ο ένοπλος είναι ο Τοπάλ Οσμάν (πηγή:  Ψηφιομνήμων ΑΠΘ / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης· εικ.: pontosnews.gr)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Σαν σήμερα, 1920: Το τηλεγράφημα των 39 λέξεων που προειδοποιούσε για σφαγές στον Πόντο

20/09/2026 - 3:55μμ
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

20/09/2026 - 11:39πμ
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά φωτογραφίζεται μπροστά από την ιστορική φωτογραφία του Δημήτρη Ψαθά με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Εταιρεία Θαυμάτων Δημήτρη Χορν. Κάτω ο συγγραφέας εικονίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Ο εαυτούλης μου Νίκο Σταυρίδη (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΝΤΟΣ

Η «Γη του Πόντου» στη μικρή οθόνη; Το όνειρο της Λένας Νίτσου-Ψαθά

20/09/2026 - 9:40πμ
Η επιστολή της Ευδοξίας Αποστολίδου, με ημερομηνία 2 Απριλίου 1921. Επάνω δεξιά διακρίνεται η ιδιόχειρη σύσταση του μητροπολίτη Χαλδίας Λαυρεντίου (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Άνευ ουδενός υποστηρίγματος»: Η επιστολή μιας Πόντιας μητέρας για τα τέσσερα ορφανά της

19/09/2026 - 10:30μμ
Οικογενειακή φωτογραφία πριν από το φετινό τουρνουά, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χριστόφορου Κοσκενίδη (φωτ.: Οργανωτική Επιτροπή)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Ταράζ στην Ελλάδα με μια μπάλα: Οι Πόντιοι του Καζακστάν κρατούν τη μνήμη ζωντανή στα γήπεδα

19/09/2026 - 7:22μμ
Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

19/09/2026 - 11:05πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών, με νέο χοροδιδάσκαλο

3 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ΜΜΕ (φωτ. αρχείου: EPA/Al Drago)

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας

3 ώρες πριν
Στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, για τον Στάθη Νικολαΐδη. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Ασλανίδης - Δήμαρχος Παύλου Μελά)

Στάθης Νικολαΐδης: 50 χρόνια ποντιακό τραγούδι – Η βραδιά που ένωσε γενιές στην Πολίχνη

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

ΗΠΑ-ΥΠΠΟ: Δεκαπέντε ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίζονται μέσω της εισαγγελίας του Μανχάταν

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)

Παμβώτιδα: Δύο οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομακρύνθηκαν από το βυθό της λίμνης

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV