pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θράκη: Διείσδυση της Τουρκίας στον τομέα της υγείας

7/01/2013 - 10:19πμ
Θράκη: Διείσδυση της Τουρκίας στον τομέα της υγείας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου προσπαθεί να διεισδύσει η Τουρκία μέσω του τομέα της υγείας.

Το μακρύ χέρι της Τουρκίας επιχειρεί «απόβαση» στην Ελλάδα μέσω του τομέα της υγείας. Η περιοδεία που συντόνισαν οι παράνομοι μουφτήδες σε μειονοτικές περιοχές και οι διαφημίσεις (για δικό τους νοσοκομείο) στο ραδιόφωνο

Εκτός από την παρατηρούμενη από καιρό προσπάθεια της Τουρκίας να διεισδύσει στην οικονομία της χώρας, εκμεταλλευόμενη τη δεινή θέση της λόγω της οικονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει, υπάρχουν πτυχές αυτής της πολιτικής που… έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ευαίσθητης φύσεώς τους.

Μία από αυτές είναι η στοχευμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προσπάθεια διεισδύσεως της Τουρκίας στον τομέα της υγείας, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι, όλως συμπτωματικώς, εκδηλώνεται και αυτή στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου. Για κάθε άλλη χώρα και ίσως και σε άλλους καιρούς, θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την κατάσταση αυτή ως σύμπτωση και απλώς ως μία εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρονται από το περιβάλλον της αδράνειας του ελληνικού κεφαλαίου.

Ο Ερντογάν

Η διαφορά με την Τουρκία είναι ότι η νέα επιχειρηματική τάξη της χώρας, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το καθεστώς Ερντογάν που την ανέδειξε και έχει τεκμηριωθεί από πλήθος δημοσιευμάτων ότι είναι κατευθυνόμενη, διεισδύει σε ξένες χώρες με την υποστήριξη και καθοδήγηση της τουρκικής κυβερνήσεως. Η πολιτική αυτή άλλωστε είναι συνεπής με το «δόγμα» Νταβούτογλου, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία πρέπει να εκμεταλλεύεται την οικονομική της ισχύ στο πλαίσιο της συνεργασία της με άλλες χώρες.

Εν προκειμένω, στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στον λεγόμενο ιατρικό τουρισμό ή τουρισμό υγείας η Τουρκία εμφανίζει κατακόρυφη ανάπτυξη. Μία απλή διαδικτυακή περιήγηση στον τομέα αυτό (όπου υπάρχει μια πλούσια, άριστα οργανωμένη και καλαίσθητη παρουσία) δείχνει ότι, εκτός των κρατικών νοσοκομείων, ο τομέας της υγείας είναι οργανωμένος σε μεγάλους και εύρωστους επιχειρηματικούς ομίλους, υποστηρίζεται ενεργώς από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και χρηματοδοτείται αφειδώς από ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια. Να σημειωθεί ότι ο ιατρικός τουρισμός της Τουρκίας προωθείται ενεργώς από το κρατικό Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων DEIK (Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu) της Τουρκίας, με γνωστή δράση στον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Μία ένδειξη της εμφάσεως που δίνεται στον τομέα του ιατρικού τουρισμού αποτελεί η δήλωση του προέδρου της ενώσεως επιχειρηματιών του ιατρικού τομέα (TUMSIAD) Χασάν Σερτ, ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία επενδύει τα επόμενα χρόνια περί τα 10 δισ. δολάρια στον τομέα αυτό, με στόχο να έχει ετήσια έσοδα 20 δισ. δολάρια (!) το 2023. Τον ίδιο στόχο, εισόδημα 20 δισ. δολαρίων ετησίως από ιατρικές υπηρεσίες σε ξένους επισκέπτες για τα προσεχή χρόνια, επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν.

Στις δεδηλωμένες προσπάθειες της Τουρκίας να καταταχθεί μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε ξένους συγκαταλέγεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών Υγείας, θεσμός που ήδη λειτουργεί στο Ντουμπάι και το Ιράν και σχεδιάζεται από τη Σ. Αραβία το Ομάν, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα κ.λπ. Η δημιουργία ειδικών ζωνών υγείας, με νοσοκομεία θεραπευτικά κέντρα ιαματικές πηγές, κέντρα αποκαταστάσεις υγείας κ.λπ. εξετάζεται ήδη εντατικώς από τη Διεύθυνση Τουρισμού Υγείας του τουρκικού υπουργείου Υγείας που επιδιώκει να προσελκύσει και ξένους επενδυτές (σ.σ: Εδώ, η δική μας Όλγα έχει αντιληφθεί τις τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας ιατρικού τουρισμού και τη μεγάλη υστέρηση που υπάρχει στην Ελλάδα στον τομέα αυτό;).

Όπως ήταν φυσικό, η «εισβολή» των μεγάλων ομίλων παροχής ιατρικών υπηρεσιών της Τουρκίας ξεκίνησε από τη Θράκη από τα μέσα προς το τέλος του 2011, με την επίσκεψη πολυμελών αντιπροσωπιών δύο μεγάλων τουρκικών νοσοκομειακών ομίλων, με την πλήρη υποστήριξη (και πάλι) του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και τις απαραίτητες πάντα συνεννοήσεις με τους δύο παράνομους μουφτήδες, τον Ιμπραήμ Σερήφ της Κομοτηνής και τον γνωστό εξτρεμιστή Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης.

Οι πράκτορες

Η επίσκεψη, εκτός από τους παραπάνω πράκτορες τουρκικών συμφερόντων, περιλάμβανε ολόκληρο το φάσμα του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού της Θράκης, όπως η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας), η παράνομη τέως Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, η αντίστοιχη και παρανόμως λειτουργούσα ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης), το νεκροαναστηθέν Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας του θανόντος εξτρεμιστή Αχμέτ Σαδίκ, καθώς και το σύνολο των μουσουλμάνων ιατρών της Θράκης.

Σκοπός και των δύο ομίλων, η παροχή ιατρικής περιθάλψεως, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, των μουσουλμάνων της Θράκης (και μάλιστα με ειδική έκπτωση), δημιουργώντας έτσι μία ακόμη σχέση εξαρτήσεώς τους με την Τουρκία και δη στον ζωτικό τομέα της υγείας.

Σε μία δεύτερη φάση, εκτιμάται ότι σχεδιάζεται η επέκταση και στους Έλληνες κατοίκους της Θράκης, η οποία θα διευκολύνεται από τη συνεχή υποβάθμιση του ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι το ένα από τα εν λόγω τουρκικά νοσοκομεία άρχισε ήδη να διαφημίζεται από τοπικό μειονοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θράκης.

(Κυριακάτικη Δημοκρατία 5/01/2013 – Μάνος Ηλιάδης)

Πηγή: staratalogia

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

3 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

3 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign