pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους

6/01/2013 - 4:04μμ
Γερμανία: Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την αλλαγή του έτους. Επιστροφή στις ειρωνείες και τις επιθέσεις

Φορολογικά έσοδα που βρίσκονται μόνο στα σχέδια και αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις οφειλές του είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και συνέπεια η μία της άλλης.

Περί φορολογίας στην Ελλάδα ο λόγος σε δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο. Η προσοχή στρέφεται και προς τις δύο πλευρές: αφενός των φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές και αφετέρου του κράτους που επιδιώκει αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Μοιραίες οι συνέπειες…

Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους

“Το όριο της αντοχής” είναι ο σχετικός τίτλος στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και υπότιτλος “Οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος 55,5 δις ευρώ και δεν μπορούν να τα πληρώσουν”.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας της ύφεσης, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων του και της φορολογίας, τα οποία βρίσκονται πλέον στο όριο της αντοχής των ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα γίνεται λόγος για τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων ιδιωτικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στην παράταση που αναγκάστηκε να δώσει ο υφ. Οικονομικών για την καταβολή τους μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

“Οι συνέπειες από τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων μέχρι και 50% είναι μοιραίες, καθώς ήδη προ της κρίσης ο μέσος Έλληνας τα έβγαζε δύσκολα πέρα με χαμηλό εισόδημα” αναφέρει ο αρθρογράφος. “Η αγορά ακινήτων είναι στάσιμη, ενώ για τους οφειλέτες υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης του ακινήτου τους ακόμη και για χρέος στην εφορία 300 ευρώ. Ακόμα και οι άστεγοι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, καθώς όποιος δεν μπορεί να υποβάλει αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών θα πρέπει να πληρώσει.

Σύμφωνα με την εφορία το κατώτατο όριο διαβίωσης είναι 8.000 ευρώ ανά έτος, εκ των οποίων αφορολόγητα είναι μόνο τα 5.000 ευρώ” σημειώνει.

Πάταξη της φοροδιαφυγής

Η Tagesspiegel του Βερολίνου αναφέρεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συστήσει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

“Παρότι οι φόροι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τη φορολογία συνεχώς υποχωρούν” υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

“Το 2013 ανήλθαν σε 53,9 εκ. ευρώ, το 2012 σε 52,3 εκ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 51,4 εκ ευρώ. Τα μειωμένα έσοδα αντικατοπτρίζουν τη βαθιά ύφεση. Ωστόσο αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερα, εάν η Ελλάδα μείωνε τη φοροδιαφυγή στο σύνηθες επίπεδο για το μέσο όρο της ΕΕ.

Σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο ταμείο θα είχε έσοδα περίπου 10 δις ευρώ επιπλέον όπως ανέφερε σε ελληνική εφημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη φορολογία και την τελωνειακή ένωση Algridas Semeta. Όμως το ελληνικό φορολογικό σύστημα θα έπρεπε προηγουμένως να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων”.

Τέλος σε σύντομη είδηση η εφημερίδα Bild αναφέρεται στις επισκέψεις Παπούλια και Σαμαρά στο Βερολίνο υπό τον τίτλο: οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο.

“Οι δύο σημαντικότεροι Έλληνες πολιτικοί ταυτόχρονα στο Βερολίνο! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έρχονται τη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Παπούλιας επισκέπτεται τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Joachim Gauck προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του για την ευρωπαϊκή κρίση. Ο Σαμαράς αναμένεται στη συνάντηση κορυφαίων προσωπικοτήτων της οικονομίας και της πολιτικής που διοργανώνει η καθημερινή εφημερίδα Die Welt”.

Πηγή: news247.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο Αιγύπτιος καθ’ ομολογίαν δράστης

27/07/2026 - 1:31μμ
Στον εισαγγελέα Χανίων o ιατροδικαστής και o τοξικολόγος, κατηγορούμενοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις. Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία Κρήτης: Η ώρα των απαντήσεων από τον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο – «Καίει» η δικογραφία

27/07/2026 - 11:19πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

27/07/2026 - 10:31πμ
Γάλλοι πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σεστά-Πιεροτόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sophie Garcia)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η φωτιά δημιουργεί τον δικό της «καιρό» και απειλεί το Μπορντό – Συναγερμός για τον καύσωνα

27/07/2026 - 9:43πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης για τα αιτήματα αναβολής

27/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ, στη διάρκεια φεστιβάλ φαγητού – Δύο νεκροί

27/07/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία – Αφρικανική σκόνη θα φέρουν οι νοτιάδες

27/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

26/07/2026 - 9:52μμ
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

26/07/2026 - 7:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο Αιγύπτιος καθ’ ομολογίαν δράστης

3 δευτερόλεπτα πριν
Η Κρήνη της Ερυθραίας, ο σημερινός Τσεσμές. Αρχειακή φωτογραφία: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών · Σύγχρονη λήψη: αρχείο Δημήτρη Ν. Θωμαδάκη

«Άγιε μου Παντελέημονα»: Το τραγούδι της Ερυθραίας που έγινε καημός της προσφυγιάς

28 λεπτά πριν
Κολυμβητές συμμετέχουν στον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης, στη Λέσβο, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)

Λέσβος: 110 κολυμβητές τίμησαν τη Μικρασιατική Μνήμη στον 15ο Διάπλου της Γέρας

56 λεπτά πριν
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

1 ώρα πριν
Μέλη των «Ακριτών» με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου γιορτάζουν 60 χρόνια προσφοράς με ένα επετειακό βίντεο

2 ώρες πριν
Στον εισαγγελέα Χανίων o ιατροδικαστής και o τοξικολόγος, κατηγορούμενοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε εκθέσεις. Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαφία Κρήτης: Η ώρα των απαντήσεων από τον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο – «Καίει» η δικογραφία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign