pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕ – ΟΤΑ καταλήψεις μέχρι την Τρίτη

24/11/2012 - 11:33πμ
ΠΟΕ - ΟΤΑ καταλήψεις μέχρι την Τρίτη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη συνέχιση των καταλήψεων σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

Την Τρίτη θα κάνουν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα) και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, οπότε θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό κ. Αντ. Μανιτάκη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινό μέτωπο εργαζομένων και αιρετών

Το Γενικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του, απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ “να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων”.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε “αδιέξοδο” και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.

Καταλογίζει στην τρικομματική κυβέρνηση “απροκάλυπτο εκβιασμό” και “προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων” και σχολιάζει: “Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας”.

Σε ό,τι αφορά το κοινό μέτωπο που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αιρετών, με την αρχή να γίνεται την Παρασκευή στην κοινή πορεία αιρετών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνεται ότι σε δυο σημεία αιρετοί και εργαζόμενοι παρουσιάζουν ταύτιση απόψεων.

Αυτά είναι η μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενόψει της ανάληψης σύμφωνα με τον Καλλικράτη 300 νέων αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την 1η Ιανουαρίου 2013 και η καταγραφή από την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση των ελλείψεων και των πλεονασμάτων προσωπικού στους δήμους, ώστε η μετακίνηση εργαζομένων να προωθηθεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Πηγή: news247.gr

 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πορεία στο Κερατσίνι για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18/09/2025 - 8:35μμ
Κτηνοτροφική μονάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – «Σταματήστε τις θανατώσεις»

18/09/2025 - 2:38μμ
Καμένη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού (πηγή: taxydromos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία, στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού

18/09/2025 - 1:00μμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στα δικαστήρια Πάτρας των δύο κατηγορούμενων για εμπρησμό (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί για τη φωτιά στο Γηροκομειό

18/09/2025 - 12:36μμ
Ουρές στη στάση του τραμ στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI /Λυδία Σιώρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: «Αποκαλυπτήρια» της νέας πλατφόρμας καταγγελιών

18/09/2025 - 12:12μμ
Ένα από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στη Βουλιαγμένης (πηγή: Πρώτο Θέμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στη Βουλιαγμένης – Βίντεο από το τροχαίο

18/09/2025 - 10:54πμ
Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

18/09/2025 - 10:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

18/09/2025 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

17/09/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

17/09/2025 - 9:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε χωριό στο νότιο Λίβανο (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο ταυτόχρονα με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/canteenfestival)

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: Πρεμιέρα με ποντιακό γλέντι θα κάνει το 4ο Φεστιβάλ Καντίνας

4 ώρες πριν
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Μπαχτσελί: «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ήρωες του Πόντου και της Κύπρου με κοινές αξίες και ίδια μοίρα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»)

Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς»: Νέα πολιτιστική σεζόν με νέο χοροδιδάσκαλο

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

«Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης: Αρχίζουν τα φετινά τμήματα χορού, χορωδίας και ποντιακού θεάτρου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign