pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αίγυπτος: Μήνυμα προέδρου ΣΑΕ για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου

29/10/2012 - 9:22πμ
Греческая община Кельна отметит День «Охи!»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η ιστορία μας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, μας έχει διδάξει, ότι τίποτα δεν είναι ικανό, να κάμψει το φρόνημα, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας, τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, στο μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, καλεί τους απανταχού Έλληνες να βαδίζουνε ενωμένοι, με ομόνοια και σύνεση, να στηρίξουνε την Ελλάδα και να αντισταθούν «σε κάθε είδους φασισμό, από όπου και αν προέρχεται, όποια μορφή και αν παίρνει».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενος του μηνύματος:

«Τις δύσκολες τούτες στιγμές, που η πατρίδα μας ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, η μνήμη μας, γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω και θυμάται το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν οι φασιστικές ορδές του Μουσολίνι επιτέθηκαν εναντίον της πατρίδας μας.

Τότε ο σύσσωμος ελληνικός, απάντησε με το βροντερό ΟΧΙ και πολέμησε ηρωικά σε όλα τα μέτωπα δημιουργώντας το Έπος του 40. Με την ίδια γενναιότητα και τόλμη αντιμετώπισε τις ναζιστικές ορδές τ ων Γερμανών και αντιστάθηκε γράφοντας με χρυσά γράμματα την Εθνική Αντίσταση του.

100 χρόνια πριν ο στρατός μας, μπήκε νικητής και απελευθέρωσε τη νύμφη του Θερμαϊκού, τη πρωτεύουσα του απανταχού ελληνισμού τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς στις σημερινές τραγικές συνθήκες, στις οποίες ζει ο ελληνικός λαός, μας στερούν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε όπως αξίζει τις δύο ηρωικές αυτές επετείους.

Όμως η ιστορία μας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων μας έχει διδάξει, ότι τίποτα δεν είναι ικανό, να κάμψει το φρόνημα, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας.

Λυπάμαι, που στις μέρες μας, αντί να επιστρέφουμε στην πατρίδα μας, όμως μια ζωή ονειρευόμαστε, έχουμε αρχίσει στις χώρες όπου ζούμε να υποδεχόμαστε συμπατριώτες μας από την Ελλάδα, κυρίως νέους επιστήμονες, που αποτελούν τους νεομετανάστες, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα.

Καλούμαστε οι απανταχού έλληνες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να βαδίζουμε ενωμένοι με ομόνοια και σύνεση να στηρίξουμε την Ελλάδα και τον όπου γης ελληνισμό όπως κάναμε μέχρι σήμερα νικώντας κάθε είδους φασισμό, από όπου και αν προέρχεται, όποια μορφή και αν παίρνει.

Είμαι βέβαιος ότι ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα κερδίσει και αυτόν τον πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας στη σκηνή του φεστιβάλ (φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χαμός στο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore – Γιόρτασε 45 χρόνια παρουσίας με Πόντο, σουβλάκια και πολύ κέφι!

20/01/2026 - 9:00μμ
Δεξιά, ο επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας προΐσταται της κοπής της βασιλόπιτας, με τη βοήθεια του πατέρα Ευαγόρα Κωνσταντινίδη και παρουσία του προέδρου της Παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία της Νέας Υόρκης 2026, Λου Κάτσου (αριστερά) κατά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μεγάλης Νέας Υόρκης (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας/Ελένη Σακέλλη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Επανεκκίνηση με βασιλόπιτα για τις προετοιμασίες της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

18/01/2026 - 6:37μμ
Η έπαυλη Αλφιεράκη (πηγή: creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογένεια Αλφιεράκη: Οι Μανιάτες ευγενείς της Ρωσίας και η έπαυλή τους στο Ταϊγάνιο

18/01/2026 - 10:25πμ
Ο Γιάννης Βιδινιώτης δέχεται τη φροντίδα της ξαδέλφης του, Αριστέας στο νοσοκομείο (φωτ.: glomex)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το σοκαριστικό ατύχημα Έλληνα τουρίστα στο Περθ και το συγκινητικό «κύμα» στήριξης από την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας

17/01/2026 - 9:00μμ
(Φωτ.: facebook/Xeniteas Rüsselsheim)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα 40 χρόνια παρουσίας στα ποντιακά δρώμενα της ομογένειας συμπληρώνει ο «Ξενιτέας» του Rüsselsheim

17/01/2026 - 7:02μμ
(Φωτ.: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μεγάλο γλέντι ετοιμάζεται στον ετήσιο χορό της «Παναγίας Σουμελά» Τορόντο

17/01/2026 - 11:59πμ
(Φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου/ec-patr.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε την βασιλόπιτα των ομογενειακών φορέων

16/01/2026 - 12:10πμ
Ο 28χρονος κτηματομεσίτης Στέλιος Κίκιρης έπιασε τον σταυρό στο Princes Pier της Μελβούρνης (φωτ.: The Greek Herald/Μαίρη Συνανίδη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στην Αυστραλία: Μέδουσες, περιορισμός στους πιστούς που βουτούν, απαγορευτικό στις γυναίκες και στο βάθος… καρχαρίας

12/01/2026 - 11:14μμ
Ο 18χρονος Άθως Καρυστινός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την  κληρονομία της οικογένειάς του (φωτ.: orthodoxobserver.org/Δημήτριος Πανάγος & Brittainy Newman)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στο Tarpon Springs: Όταν οι… βουτιές είναι οικογενειακή υπόθεση

10/01/2026 - 10:17μμ
Ελληνίδες πολιτικές πρόσφυγες σε χώρο εστίασης στην Τασκένδη, τη δεκαετία του 1950. Στο φόντο διακρίνονται σοβιετικά πολιτικά συνθήματα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Κώστα Πολίτη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τασκένδη, εκεί όπου ο ελληνισμός έστησε δεύτερη πατρίδα

9/01/2026 - 4:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

2 ώρες πριν
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Champions League: Νίκησε τη Λεβερκούζεν και ελπίζει ο Ολυμπιακός

3 ώρες πριν
Εικόνα από τη συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας (φωτ.: OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και των Μαλγάρων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ξέσπασε με τους Έλληνες κόντρα στη Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχεία: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δυτική Μακεδονία: Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign