Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό προχωρά η ΣΤΑΣΥ από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, λόγω της εκτέλεσης εργασιών αντικατάστασης σιδηροτροχιών στο τμήμα «Κατεχάκη – Δουκίσσης Πλακεντίας».
Κατά το διάστημα αυτό, οι σταθμοί «Εθνική Άμυνα», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγία Παρασκευή» και «Χαλάνδρι» θα διακόπτουν τη λειτουργία τους στις 21:40 το βράδυ, δηλαδή δυόμισι ώρες νωρίτερα από το καθορισμένο ωράριο λήξης της κυκλοφορίας.
Πώς θα κινείται το Μετρό και τα τελευταία δρομολόγια
Μετά τις 21:40, η κίνηση των συρμών στη Γραμμή 3 θα διεξάγεται αποκλειστικά στα τμήματα «Δημοτικό Θέατρο – Κατεχάκη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο». Οι τελευταίοι συρμοί πριν από το κλείσιμο των σταθμών θα αναχωρήσουν ως εξής:
- Από Δημοτικό Θέατρο: προς Δουκίσσης Πλακεντίας & Αεροδρόμιο στις 21:06.
- Από Σύνταγμα: προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:30.
- Από Αεροδρόμιο: προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:10.
- Από Δουκίσσης Πλακεντίας: προς Δημοτικό Θέατρο στις 21:30.
- Από τις 21:40 και μετά, τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μόνο από και προς τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» (αναχωρήσεις προς Αεροδρόμιο στις 22:24, 23:00, 23:36 και από Αεροδρόμιο στις 21:46, 22:22, 22:58, 23:34).
Η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ25
Για την κάλυψη των αναγκών των επιβατών τις νυχτερινές ώρες (21:40 έως τη λήξη της βάρδιας), ο ΟΑΣΑ θέτει σε λειτουργία την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ25 «Στ. Μετρό Κατεχάκη – Στ. Μετρό Δ. Πλακεντίας».
Η γραμμή Χ25 θα εξυπηρετεί όλους τους ενδιάμεσους κλειστούς σταθμούς με τις εξής στάσεις:
- Στην κατεύθυνση Κατεχάκη προς Δ. Πλακεντίας: Αφετηρία στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων (στάση γραμμής 402), «Στ. Εθνική Άμυνα», «Στ. Χολαργός» (5η Χολάργου), «Στ. Νομισματοκοπείο», «Στ. Αγίας Παρασκευής» (επί της οδού Αγ. Παρασκευής), «Στ. Χαλάνδρι» (παράδρομος Δ. Πλακεντίας) και αποβίβαση στη νέα στάση στην είσοδο του αμαξοστασίου της ΣΤΑ.ΣΥ.
- Στην κατεύθυνση Δ. Πλακεντίας προς Κατεχάκη: Επιβίβαση στη νέα στάση στο αμαξοστάσιο, «Στ. Χαλάνδρι», «Στ. Αγίας Παρασκευής», «Στ. Νομισματοκοπείο», «Στ. Χολαργός», «Στ. Εθνική Άμυνα» και τερματισμός στη Λ. Μεσογείων πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα Κατεχάκη.
Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση, υπογραμμίζοντας ότι οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση και την ασφάλεια των καθημερινών μετακινήσεων.

















