Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κύρια έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, με τον 32ος Τακτικό Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση να συλλέγει κρίσιμα στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό εξέτασε, σήμερα, δύο διασώστριες του ΕΚΑΒ, καθώς και την αναισθησιολόγο που εργαζόταν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου έως το 2023.
Η κλήτευση της αναισθησιολόγου θεωρείται κομβική, καθώς ο ανακριτής επιχειρεί να αποσαφηνίσει το ιατρικό πρωτόκολλο που ακολουθούνταν και συγκεκριμένα εάν χορηγούνταν μέθη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλασμαφαίρεσης.
Η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει αναλυτικά τα ακριβή καθήκοντά της στο ιατρείο, τον τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων και τις συνθήκες συνεργασίας της με την προσωρινά κρατούμενη γιατρό κατά το διάστημα της απασχόλησής της.
Στον ανακριτή η κόρη του κατηγορούμενου ζεύγους
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστικός λειτουργός έκανε δεκτό το αίτημα του έτερου κατηγορουμένου για την εξέταση της κόρης του ζεύγους που λέγεται ότι έχει κάνει και η ίδια πλασμαφαίρεση.
Η κατάθεσή της αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο ανακριτικό γραφείο πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

















