Η προβολή της ταινίας του Νίκου Ασλανίδη και ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου Δαιμονοκαταλύτου Αρχιεπισκόπου Τραπεζούντος στις 10 και 11 Οκτωβρίου σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του φεστιβάλ «Από τον Πόντο στο Ωραιόκαστρο – Άμον τ’ ακοίμετον καντήλαν»
Με την προβολή του ντοκιμαντέρ Κρυπτοχριστιανοί του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου Δαιμονοκαταλύτου Αρχιεπισκόπου Τραπεζούντος ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Ποντιακών Εκδηλώσεων «Από τον Πόντο στο Ωραιόκαστρο – Άμον τ’ ακοίμετον καντήλαν», που διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2026.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 18:30, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Το πρόγραμμα των τελευταίων εκδηλώσεων περιλαμβάνει και τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου Δαιμονοκαταλύτου Αρχιεπισκόπου Τραπεζούντος. Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 07:30 έως τις 10:15, θα πραγματοποιηθούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


















