Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο γιατροί που συνελήφθησαν για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, ενώ η έρευνα των Αρχών στρέφεται πλέον στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γνωστός τραγουδιστής υπέστη την ανακοπή στο ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το κρίσιμο τρίωρο από την άφιξή του στο ιατρείο μέχρι την κλήση στο ΕΚΑΒ, καθώς και το ερώτημα εάν είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης προτού καταρρεύσει.
Οι δύο γιατροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για θανατηφόρα έκθεση, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στο ιατρείο, στις κατοικίες τους και στο σπίτι του τραγουδιστή. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, ψηφιακό υλικό, αρχεία και σκευάσματα.
Οι αντιφάσεις που εξετάζουν οι Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι καταθέσεις των δύο γιατρών φέρονται να περιλαμβάνουν αντιφάσεις, μεταξύ άλλων ως προς την ώρα άφιξης του τραγουδιστή στο ιατρείο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται σε στοιχείο σύμφωνα με το οποίο το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης είχε τεθεί σε λειτουργία για περίπου 45 λεπτά. Το εύρημα αυτό εξετάζεται σε σχέση με τον ισχυρισμό ότι η επίμαχη ιατρική πράξη δεν είχε αρχίσει.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γιατρός φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε φτάσει στο ιατρείο σε κατάσταση υπερδιέγερσης και ότι είχε προηγηθεί συμφωνία για θεραπεία «αναζωογόνησης». Οι Αρχές διερευνούν αν η ανακοπή συνδέεται με την ιατρική πράξη και αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.
Στο μικροσκόπιο η άδεια του ιατρείου
Κρίσιμο σκέλος της έρευνας αποτελεί και το αν το συγκεκριμένο ιατρείο ήταν αδειοδοτημένο για τη διενέργεια πλασμαφαίρεσης.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από αυτοψία, γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκαν δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης, ενώ επισήμανε ότι η εγκατάσταση και χρήση τέτοιου εξοπλισμού σε απλά ιδιωτικά ιατρεία δεν επιτρέπεται.
Η ΕΡΤ αναφέρει επίσης ότι σε προηγούμενο έλεγχο του ΙΣΑ δεν είχαν εντοπιστεί τέτοια μηχανήματα, στοιχείο που επίσης βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Σήμερα η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ζητά η οικογένεια
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, από την οποία οι Αρχές περιμένουν κρίσιμα ευρήματα για τα ακριβή αίτια θανάτου και για το αν υπάρχει αιτιώδης σύνδεση με τη θεραπευτική διαδικασία.
Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη έχει ζητήσει τον ορισμό τεχνικού συμβούλου-ιατροδικαστή, ώστε να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να αξιολογήσει τα ευρήματα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα και οι αδελφές του τραγουδιστή φέρονται να έχουν καταθέσει μήνυση κατά των δύο γιατρών και κάθε άλλου υπευθύνου, ενώ εξετάζεται και αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

















