Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν νεκρό βρέφος κρυμμένο μέσα σε δοχείο και τοποθετημένο σε κατάψυξη. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην οδό Θάσου, ο οποίος είχε απευθυνθεί στις Αρχές λόγω οφειλών από ενοίκια και καταγγελιών για χρήση ναρκωτικών στο σπίτι.
Το μακάβριο εύρημα στην κατάψυξη
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο διαμέρισμα, όπου βρίσκονταν ένας 43χρονος Έλληνας, η 28χρονη Γερμανίδα σύζυγός του, η 15χρονη κόρη του, τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 12 και 9 ετών, καθώς και ένας 25χρονος Αφγανός, ο οποίος δήλωσε σύντροφος της 15χρονης. Κατά την πρώτη έρευνα εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή του 43χρονου και του 25χρονου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στη συνέχεια στο διαμέρισμα για συμπληρωματική έρευνα. Εκεί εντόπισαν δύο βαλίτσες και τις μετέφεραν στο τμήμα για περαιτέρω έλεγχο.
Όταν άνοιξε μία από αυτές, αποκαλύφθηκε το νεκρό βρέφος, το οποίο βρισκόταν μέσα σε δοχείο και σε κατάσταση κατάψυξης.
Τι υποστήριξε η 28χρονη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη ανέφερε στην κατάθεσή της ότι το βρέφος ήταν δικό της και ότι είχε γεννηθεί περίπου οκτώ μήνες πριν. Φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι τοποθέτησε το παιδί στο δοχείο και στη συνέχεια το διατήρησε στην κατάψυξη. Ωστόσο, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με το εάν το βρέφος είχε γεννηθεί ζωντανό και στη συνέχεια κατέληξε ή εάν πρόκειται για περίπτωση αποβολής. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της έρευνας και την αποσαφήνιση των γεγονότων.
Νέα στοιχεία στην έρευνα
Παράλληλα, η υπόθεση αποκτά επιπλέον διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη φέρεται να είναι έγκυος, ενώ ως πατέρας του παιδιού φέρεται ο 25χρονος που δήλωσε σύντροφός της. Έγκυος φέρεται να είναι και η 28χρονη γυναίκα, γεγονός που εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 43χρονος, η 28χρονη σύζυγός του και ο 25χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η 15χρονη.
Οι έρευνες στο διαμέρισμα συνεχίζονται, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενώ πραγματοποιείται και αναπαράσταση παρουσία του 43χρονου συλληφθέντα. Οι Αρχές αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το βρέφος.

















