Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 τοπικά στα ανατολικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5. Στα ανατολικά και νότια 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και κυρίως στα γύρω ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις.
Στη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις εκ νέου και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 και στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 πιθανόν τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5. Στα ανατολικά και νότια 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

















