Η κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, στο Φανάρι.
Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον, αλλά και εκείνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τις εξελίξεις στην περιοχή, ευχόμενος να επικρατήσει ειρήνη προς όφελος όλων των λαών της Μέσης Ανατολής.
Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προκαθημένων συζητήθηκαν επίσης εκκλησιαστικά ζητήματα και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρινόμενος σε παλαιότερες προσκλήσεις του κ. Βαρθολομαίου. Μετά την υποδοχή του από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό και στη συνέχεια μετέβη στον Πατριαρχικό Οίκο.
Μετά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του κ. Θεοφίλου και της συνοδείας του.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναμένεται να αναχωρήσει την Τετάρτη για την έδρα του.

















