Από το Κιλκίς μέχρι τον Έβρο, η ποντιακή παράδοση έγινε η γέφυρα που ένωσε ξανά δύο δραστήριους πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Πολιτιστικού & Επιμορφωτικού Συλλόγου Άνθειας-Αριστείνου, το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ταξίδεψε στην Άνθεια Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας τη ζωντανή μνήμη του Πόντου στο 30ό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026.
Το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων Παραστάσεων της Ένωσης παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού.
Η παρουσίαση έγινε υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ο οποίος είχε την ευθύνη της προετοιμασίας του τμήματος, του Θεόδωρου Σαχπεκίδη στη λύρα και της Ιωάννας Δελήπαλτα στο νταούλι, οι οποίοι ανέλαβαν τη ζωντανή μουσική συνοδεία, εξασφαλίζοντας ένα αυθεντικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η παρουσία των «Αργοναυτών» στο επετειακό αυτό φεστιβάλ συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των πολιτιστικών σωματείων της χώρας.

Η διοίκηση της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στους χορευτές και τις χορεύτριες για την εξαιρετική τους εμφάνιση, καθώς και στον διοργανωτή Πολιτιστικό & Επιμορφωτικό Σύλλογο Άνθειας-Αριστείνου για την άψογη φιλοξενία και την επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
















