Λίγες ημέρες απομένουν για το 28ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, το μεγάλο ετήσιο αντάμωμα που θα φέρει και φέτος εκατοντάδες νέους από την Ελλάδα και τη διασπορά στη σκιά της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου, συνδυάζοντας συζητήσεις, πολιτιστικές δράσεις, μουσική, χορό και στιγμές συνάντησης γύρω από την ιστορία και την ταυτότητα του ποντιακού ελληνισμού.
Η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στη γυναίκα του Πόντου – τη γιαγιά, τη μητέρα, την αδελφή και τη σύζυγο, στις γυναίκες που κράτησαν ζωντανή τη μνήμη, τη γλώσσα, τις παραδόσεις και τις αξίες του ποντιακού ελληνισμού μέσα στις πιο δύσκολες ιστορικές συνθήκες.
Για να μπούμε στο κλίμα, οι διοργανωτές μοιράστηκαν ένα βίντεο που δίνει μια πρώτη εικόνα από όσα θα ακολουθήσουν.
Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, με πορεία 75 ετών στον ελλαδικό χώρο, δημιούργησαν πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες έναν θεσμό που κατάφερε να ενώσει τους νέους Ποντίους μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινές τους ρίζες.
Έτσι, το Συναπάντημα εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της οργανωμένης ποντιακής νεολαίας.
• Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του 28ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων.
















