pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε τροχιά νέας επικίνδυνης σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν – Απειλές για αντίποινα, προειδοποιήσεις και εύθραυστες διπλωματικές ισορροπίες

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δηλώνει ότι η «εκδίκηση» είναι «αναπόφευκτη» μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο Τραμπ ανεβάζει τους τόνους με νέες στρατιωτικές απειλές, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να συνεχίσουν τις συνομιλίες

11/07/2026 - 9:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η ένταση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι εκατέρωθεν δηλώσεις συντηρούν το κλίμα αντιπαράθεσης, την ώρα που οι διπλωματικές επαφές εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Τεχεράνη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεσμευτεί από τη συμφωνία που είχε συναφθεί με την Ουάσινγκτον, εφόσον, όπως υποστηρίζει, οι αμερικανικές δεσμεύσεις εξακολουθήσουν να παραβιάζονται, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί με συντριπτικά στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που τεθεί στο στόχαστρο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, μετά την ολοκλήρωση της κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις ισραηλινοαμερικανικές επιθέσεις. Σε γραπτό μήνυμά του υπογραμμίζει πως «Ορκιζόμαστε να εκδικηθούμε το αίμα του μάρτυρα ηγέτη και όλων των μαρτύρων αυτών των δύο πολέμων», ενώ προσθέτει ότι «αυτή η εκδίκηση είναι η βούληση του έθνους μας και πρέπει αναπόφευκτα να γίνει».

Στο ίδιο μήνυμα εξαπολύει ευθείες απειλές προς όσους θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι εγκληματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε μια λίστα, θα πάρουν στον τάφο τους την επιθυμία για έναν ειρηνικό θάνατο στο κρεβάτι τους».

Την ίδια στιγμή, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη δεν θα θεωρεί πλέον πως δεσμεύεται από το πρωτόκολλο συμφωνίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον η αμερικανική πλευρά συνεχίσει, σύμφωνα με την ιρανική θέση, να μην εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της.

Στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε από τη μία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των επαφών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες, από την άλλη όμως ξεκαθάρισε πως «η εκεχειρία τελείωσε!», διατηρώντας ιδιαίτερα σκληρή ρητορική απέναντι στην Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε απόπειρα εναντίον του. Στην ανάρτησή του στο Truth Social ανέφερε: «1.000 πύραυλοι είναι κλειδωμένοι και φορτωμένοι και στοχεύουν στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με χιλιάδες περισσότερους που θα ακολουθήσουν αμέσως, αν η ιρανική κυβέρνηση ενεργήσει όσον αφορά την απειλή της, που διατυπώθηκε σε πολλές γωνιές της υφηλίου, να δολοφονήσει, ή να αποπειραθεί να δολοφονήσει, τον εν ενεργεία πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε αυτήν την περίπτωση, εμένα!».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «διαταγές έχουν ήδη δοθεί, και ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος, πρόθυμος και ικανός, για χρονική περίοδο ενός έτους, υποκείμενης σε παράταση, να αποδεκατίσει τελείως και να καταστρέψει όλες τις περιοχές του Ιράν».

Η Τεχεράνη, πάντως, αμφισβητεί ότι ζήτησε απευθείας συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι αποδέχθηκε μόνο τη διαμεσολάβηση του Κατάρ. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί επιμένει ότι το Ιράν «έχει τηρήσει τον λόγο του», κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν την εκεχειρία με την επαναφορά οικονομικών κυρώσεων. Όπως σημείωσε, «Μέχρι στιγμής, το Ιράν έχει τηρήσει τον λόγο του», ενώ πρόσθεσε ότι «η παραβίαση αυτή προστίθεται σε άλλες παραβιάσεις και λάθος βήματα που έχουν κάνει οι ΗΠΑ. Ας κοιτάξουμε τα πράγματα κατάματα: δεν μπορεί να υπάρξει σεβασμός αν δεν είναι αμοιβαίος».

Στο μεταξύ, τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας.

Η Ουάσινγκτον ζητά από την Τεχεράνη να δεσμευθεί δημόσια ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων και ότι η διέλευση από τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό θα παραμείνει ελεύθερη. Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών στο Ομάν, καθώς η ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών και η σταθερότητα στην περιοχή εξακολουθούν να επηρεάζουν τόσο τις διεθνείς ενεργειακές αγορές όσο και τις προσπάθειες αποτροπής μιας νέας γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

•Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/Σ.Μ./Γ.Α.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Τζέι ντι Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone στον Εύξεινο Πόντο

12/08/2026 - 10:39πμ
Άνθρωποι περπατούν κοντά στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη γειτονιά Κοροσίτο της Περέιρα, στην Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Διάσωση γυναίκας 30 ώρες μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών

12/08/2026 - 8:57πμ
Πυκνό νέφος τέφρας και καπνού υψώνεται από την Αίτνα, όπως φαίνεται από την Κατάνη της Σικελίας (φωτ.: EPA / Orietta Scardino)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Αίτνας: «Ξύπνησε» ο πύρινος γίγαντας – Σταμάτησαν οι πτήσεις στην Κατάνη

11/08/2026 - 6:47μμ
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

11/08/2026 - 3:35μμ
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

11/08/2026 - 3:11μμ
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

11/08/2026 - 1:19μμ
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζουν

11/08/2026 - 12:55μμ
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Πόντος»)

Καστοριά: Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πεντάβρυσο

2 ώρες πριν
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign