pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βενεζουέλα: Η ελπίδα σβήνει, η οργή μεγαλώνει – «Πάρε ένα φτυάρι και βοήθησε την πατρίδα»

Σχεδόν 1.500 νεκροί, περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι και συγγενείς που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα ερείπια

29/06/2026 - 2:00μμ
Διασώστες αναζητούν αγνοουμένους σε περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας, στις 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Διασώστες αναζητούν αγνοουμένους σε περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας, στις 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο χρόνος κυλά αδυσώπητα στη Βενεζουέλα και μαζί του λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες κάτω από τα βουνά των ερειπίων που άφησαν πίσω τους οι δύο ισχυροί σεισμοί των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ.

Ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 1.450 νεκρούς, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 50.000.

Εκατοντάδες κτήρια έχουν καταρρεύσει και χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Παρά τη μαζική διεθνή κινητοποίηση, με ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Ευρώπη και άλλες χώρες, οι επιχειρήσεις διάσωσης παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες. Οι μετασεισμοί, η έλλειψη εξοπλισμού και η έκταση της καταστροφής δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Μικρά θαύματα στα συντρίμμια

Μέσα στον όλεθρο, ορισμένες διασώσεις λειτούργησαν σαν μικρά θαύματα. Σύμφωνα με το BBC, δύο 11χρονα αγόρια ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια σε διαφορετικά σημεία της χώρας μέσα σε λίγες ώρες.

Το ένα παιδί, ο Μωυσής, βρέθηκε θαμμένο κάτω από περίπου τρία μέτρα μπάζων από μέλη της κολομβιανής ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών. Κοντά του βρέθηκαν νεκρές η μητέρα και η αδελφή του.

🇻🇪 Miracle au #Venezuela : Un enfant de 11 ans, nommé Moisés, a été extrait vivant des décombres à Caraballeda après 76 heures de recherches. Bloqué dans une cavité protectrice après le double séisme, son état est stable.

Le dernier bilan provisoire fait état de 1450 morts, 50… pic.twitter.com/L4bgb4pbVG

— Nancy Roc (@TheNancyRoc) June 29, 2026

Λίγες ώρες αργότερα, ένα ακόμη 11χρονο αγόρι διασώθηκε στην περιοχή Καραμπαλέδα, προσφέροντας μια ακόμη αχτίδα ελπίδας σε μια χώρα που πενθεί.

Σε μια άλλη επιχείρηση που έκανε το γύρο του κόσμου, διεθνή συνεργεία εντόπισαν ζωντανούς έναν άνδρα και τον έφηβο γιο του περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Καράκας, τέσσερις ημέρες μετά τους σεισμούς.

Against impossible odds, hope endures. 🇺🇸

American search and rescue teams rescued an infant from beneath the rubble following the earthquake in Venezuela. Every life saved is a victory. pic.twitter.com/PcFayXEqNP

— Department of State (@StateDept) June 27, 2026

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η διάσωση μιας μητέρας και του εννέα μηνών βρέφους της από αμερικανική ομάδα. Το κλάμα του μωρού μέσα από τα συντρίμμια και τα χειροκροτήματα των κατοίκων τη στιγμή της διάσωσης έγιναν σύμβολα μιας ελπίδας που επιμένει να αντιστέκεται.

«Ξέρουμε ότι είναι νεκροί, αλλά δεν θα τους αφήσουμε άταφους»

Όσο οι ώρες περνούν, η απόγνωση μετατρέπεται σε οργή. Στη Λα Γκουάιρα, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, συγγενείς αγνοουμένων κατηγορούν τις αρχές για καθυστερήσεις και έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού.

«Τι χρειάζονται τα όπλα; Πάρε ένα φτυάρι και βοήθησε την πατρίδα», φώναξε ένας πατέρας σε στρατιώτη που περιπολούσε σε περιοχή όπου η πρόσβαση είχε περιοριστεί ακόμη και για εθελοντές.

Ένας άλλος πατέρας, που αναζητά τα δύο παιδιά του, δηλώνει πως δεν πρόκειται να φύγει από τα ερείπια. «Ξέρουμε ότι είναι νεκροί, αλλά δεν θα τους αφήσουμε άταφους».

Φόβοι για νέους ισχυρούς μετασεισμούς

Η Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 48% να σημειωθεί μέσα στην εβδομάδα ένας ή περισσότεροι μετασεισμοί μεγαλύτεροι των 5 Ρίχτερ.

Την ίδια ώρα, η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την καταγραφή των ζημιών στα 774 κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει, ενώ περισσότεροι από 12.700 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι έως και 6,76 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστούν στέγη, νερό, υγειονομική περίθαλψη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Στο Καράκας και η ελληνική αποστολή

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων βρίσκονται και Έλληνες εθελοντές. Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών από τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε για το Καράκας, μεταφέροντας εκπαιδευμένα σκυλιά, drones με θερμικές κάμερες, sonar και εξειδικευμένο εξοπλισμό για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων.

Οι Έλληνες διασώστες θα ενταχθούν στις διεθνείς επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Μέχρι στιγμής, 24 χώρες έχουν αποστείλει περισσότερους από 2.700 διασώστες, 86 ομάδες σκύλων έρευνας και διάσωσης και περισσότερους από 520 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρίζει η Άγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Βαρύ χαστούκι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση το χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος

22/10/2026 - 9:24πμ
Προεκλογική ομιλία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συγκέντρωση στο Βελιγράδι, 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Marko Djokovic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Οι φοιτητές δοκιμάζουν την κυριαρχία Βούτσιτς – Το μήνυμα Πούτιν και οι ευρωπαϊκές ανησυχίες

21/10/2026 - 11:54μμ
Διαδηλωτής κρατά αφίσα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σε κινητοποίηση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, στο Παρίσι, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις το Σάββατο και απεργιακή κλιμάκωση – Η κρίση πιέζει τον Μακρόν

21/10/2026 - 11:31μμ
Ο Χακάν Φιντάν με τον Χαλίφα Χάφταρ και τον γιο του Σαντάμ στη Βεγγάζη, στις 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Turkish Foreign Ministry / Handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Το παζάρι Άγκυρας-Χάφταρ και η μάχη για την Ανατολική Μεσόγειο

21/10/2026 - 9:11μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης οδεύει σε υπέρβαση του 1,5 βαθμού Κελσίου, ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο

21/10/2026 - 6:04μμ
Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 (βίντεο)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συντριβή μαχητικού Mirage 2000D με έναν νεκρό – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο χειριστή

21/10/2026 - 12:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: 271 συλλήψεις στις διαδηλώσεις – Δεν απέδωσε η πρόσκληση Ράμα για διάλογο

21/10/2026 - 11:30πμ
(Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί την Ουκρανία να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου – Τριμερή συνάντηση ζητά ο Ζελένσκι

20/10/2026 - 11:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα λφον ντερ Λάιεν απορρίπτουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Άκυρη και ανίσχυρη» η συμφωνία

20/10/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι

20/10/2026 - 8:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)

Πανηγυρίζει η Άγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Βαρύ χαστούκι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση το χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Διανομείς: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για τα εργασιακά δικαιώματα

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Κολωνός: Παγίδα με εκρηκτικό μηχανισμό ή απόπειρα εξαφάνισης στοιχείων; Τα δύο σενάρια

42 λεπτά πριν
Οι σημαίες της ΕΕ και του ΟΗΕ, και στο φόντο των κρατών-μελών (φωτ.: European Union)

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» για την ΕΕ – Ελληνική παρέμβαση στον ΟΗΕ

1 ώρα πριν
Σούδα, Χανιά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Πού θα χρειαστεί ομπρέλα

1 ώρα πριν
Προεκλογική ομιλία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συγκέντρωση στο Βελιγράδι, 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Marko Djokovic)

Σερβία: Οι φοιτητές δοκιμάζουν την κυριαρχία Βούτσιτς – Το μήνυμα Πούτιν και οι ευρωπαϊκές ανησυχίες

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV