Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ημερήσια εξόρμηση στην Καστοριά πραγματοποίησε η Ένωση Ποντίων Πιερίας, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη και στους φίλους της να συνδυάσουν την επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ποντιακή παράδοση.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν το Βυζαντινό Μουσείο της Καστοριάς, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν σημαντικές πτυχές της βυζαντινής κληρονομιάς της περιοχής και θαύμασαν μοναδικά εκθέματα μεγάλης ιστορικής αξίας.

Καθοριστική στην επιτυχία της επίσκεψης ήταν η συμβολή της ξεναγού Αθηνάς Μουρατίδου, η οποία με τις γνώσεις και τις αφηγήσεις της μετέφερε τους επισκέπτες σε διαφορετικές εποχές της ιστορίας.
Η ημέρα συνεχίστηκε σε εορταστικό κλίμα στο Δάσος της Μεσοποταμίας, όπου ακολούθησε γεύμα και παραδοσιακό γλέντι. Η ποντιακή μουσική είχε την τιμητική της, με τον Γιώργο Φιρινίδη στη λύρα και τον Γιώργο Παπαδόπουλο στο νταούλι να δημιουργούν μια αυθεντική ατμόσφαιρα που κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.



Μάλιστα, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και μια ευχάριστη έκπληξη. Στην εκδήλωση βρέθηκε ο πρόεδρος της Ποντιακής Οργάνωσης Πτολεμαΐδας, Στάθης Αμαραντίδης, συνοδευόμενος από τον γιο του Κώστα. Ο νεαρός μουσικός και τραγουδιστής κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του, ερμηνεύοντας ποντιακά τραγούδια και παίζοντας λύρα και αγγείο, με τη συνοδεία του Νικόλα Ζεπίδη στο νταούλι.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και η άμεση κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον και την αγάπη των μελών για τις δράσεις του συλλόγου, αποτελώντας την καλύτερη ανταμοιβή για τους διοργανωτές.
















