Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 20/6 σε δασική έκταση στην περιοχή Αλμυροπόταμου, στην Κάρυστο της Εύβοιας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:08 και εξελίσσεται προς τα νότια.
Λόγω της πυρκαγιάς, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα του 112 με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.
Λίγο αργότερα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Στύρα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλμυροπόταμος της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μεσοχώρια και Ραπταίοι απομακρυνθείτε προς Στύρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, και συγκεκριμένα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης και της 20ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την στιγμή στο Αλιβέρι πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ, και κατά τόπους οι ριπές τους στα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργούνται κηλιδώσεις και νέες εστίες φωτιάς. Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις γραμμές υψηλής τάσης και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται διάσπαρτες, δυσκολεύουν την ακρίβεια στις βολές νερού των εναερίων μέσων.
Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ το ανακριτικό τμήμα βρίσκεται στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών.
















