Εκδήλωση μνήμης για την 573η Επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης συνδιοργανώνουν την Κυριακή 7 Ιουνίου, η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) και η Περιφέρεια Αττικής.
Πρόγραμμα
11:00 Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μητρόπολη Αθηνών).
11:30 Τρισάγιο στον Ανδριάντα του Αυτοκράτορα στην πλατεία Μητροπόλεως. Στο σημείο αυτό θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των Κωνσταντινουπολιτών και των τοπικών Αρχών, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ Νικόλαος Ουζούνογλου, καθώς και εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.
12:00 Οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν εν πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η επίσημη κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, της ΟΙΟΜΚΩ καθώς και άλλων φορέων.

















