pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη χρονιά η Παρί!

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 4-3 στα πέναλτι της Άρσεναλ στον τελικό του Champions League

30/05/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επικράτησε 4-3 της Άρσεναλ στα πέναλτι (1-1κ.α., παρ.)! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και τελικά να πάρει το τρόπαιο στη ρώσικη ρουλέτα.

Το όνομα της Παρί χαράχτηκε στο βαρύτιμο τρόπαιο, με την Άρσεναλ να μην καταφέρνει να το κάνει δικό της, αν και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση χωρίς ήττα!

Ο αγώνας, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης με αντίπαλους αγγλική και γαλλική ομάδα, ξεκίνησε με την (απερχόμενη) πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει παρατάξει τους ίδιους 10 ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκινήσει στον περσινό τελικό απέναντι στην Ίντερ, απέναντι στη μοναδική αήττητη ομάδα της εφετινής διοργάνωσης (11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 γκολ παθητικό) και στον τερματοφύλακα (Ράγια) που είχε κρατήσει 9 φορές απαραβίαστη την εστία του.

Η τύχη προσφέρθηκε απλόχερα στους «κανονιέρηδες» στο ξεκίνημα του αγώνα. Ήταν μόλις το 6ο λεπτό όταν ο Μαρκίνιος προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα στο σώμα του Τροσάρ για να βγει… ασίστ στον Χάβερτς, ο οποίος διάνυσε περίπου 30 μέτρα και από δύσκολη γωνία (αριστερά) «εκτέλεσε» τον Σαφόνοφ για το 1-0.

Ταυτόχρονα με το άνοιγμα του σκορ, ο Γερμανός διεθνής σημείωσε το δεύτερο γκολ του σε τελικό Champions League με διαφορετική ομάδα, καθώς το 2021 είχε χαρίσει τον τίτλο στην Τσέλσι (1-0) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμα πιο σπάνιο, ο Χάβερτς το έπραξε με δυο ομάδες της ίδιας πόλης (Λονδίνο). Πριν απ΄ αυτόν, είχαν προηγηθεί μόνο δύο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους, Μπάγερν Μονάχου).

Στη συνέχεια η Άρσεναλ έδωσε μέτρα στην Παρί, που έως το τέλος του ημιχρόνου είχε συντριπτική κατοχή αλλά όχι ιδέες και καθαρό μυαλό, εγκλωβισμένη στις αμυντικές δαγκάνες και την απροσπέλαστη τακτική της ομάδας του Αρτέτα. Η μοναδική στιγμή που απείλησαν πραγματικά οι Γάλλοι καταγράφηκε στο 43΄, με τον Μέντες να περνάει τον Μοσκέρα και να κάνει το γύρισμα προς τον Ρουίθ, που έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Οι Λονδρέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν στις καθυστερήσεις (45+3΄), όταν από τη συνεργασία των Μοσκέρα, Σάκα, Έντεγκαρντ και την κάθετη πάσα του τελευταίου, ο Χάβερτς δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς το σουτ που επιχείρησε «μπλόκαρε» σωτήρια ο Μαρκίνιος.

Με τα επιθετικά ατού (Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια, Ντουέ) της Παρί μπλοκαρισμένα ήταν φανερό ότι μόνο μια ατομική ενέργεια θα μπορούσε να φέρει ανισορροπία και να φέρει το γκολ. Ακριβώς αυτό έγινε στο 62ο λεπτό, όταν μετά το «1-2» που έπαιξαν Ντουέ και Κβαρατσκέλια ο Γεωργιανός άφησε πίσω του τον (αδύναμο κρίκο) Μοσκέρα, ο οποίος τον ανέτρεψε.

Ο Ζίμπερτ έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα αλλά δεν έδειξε κάρτα στον «παραβάτη» (θα ήταν η δεύτερη) και ο Ντεμπελέ με άπιαστη εκτέλεση στη δεξιά γωνία ισοφάρισε στο 65΄ και ταυτόχρονα διέκοψε την παράδοση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια και ήθελε μόνο τη μία ομάδα να σκοράρει (Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1 το 2018).

Η ομάδα του Ενρίκε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της στιγμής και στο 77΄ έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, με τον Κβαρατσκέλια να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει, την μπάλα να βρίσκει στον Λιούις-Σκέλι, να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Ράγια και να φεύγει κόρνερ.

Απέναντι σε μια Άρσεναλ που πρόσεχε κατά κύριο λόγο να μην αφήσει ανοιχτούς χώρους, η Παρί είχε άλλες δυο μεγάλες στιγμές για να γυρίσει ανάποδα το παιχνίδι, στο 89΄ με το σουτ του Βιτίνια σχεδόν να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και στις καθυστερήσεις (90+7΄) με τον Μπαρκολά, που έφυγε στην αντεπίθεση αλλά εκτέλεσε άστοχα από πλάγια θέση.

Το 1-1 έμεινε, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και στο 102΄ οι της Άρσεναλ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε «εναγκαλισμό» Μαντουέκε και Νούνο Μέντες, οι οποίοι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή. Αυτή ήταν και η μόνη φάση που «άναψαν τα αίματα» στο έξτρα ημίωρο, με το παιχνίδι να κρίνεται εν τέλει στα πέναλτι.

Στη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας, οι Παριζιάνοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι. Για τους Λονδρέζους αστόχησαν οι Έζε και Μαγκαλιάες, ενώ ο Ράγια απέκρουσε την εκτέλεση του Μέντες.

Η διαδικασία των πέναλτι

Γκονζάλο Ράμος 1-0
Γκιόκερες 1-1
Ντουέ 2-1
Έζε Άουτ
Μέντες Απόκρουση
Ράις 2-2
Χακίμι 3-2
Μαρτινέλι 3-3
Μπεράλτο 4-3
Μαγκαλιάες Άουτ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η στιγμή της απόλυτης δικαίωσης: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική πόλο

26/07/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους χρυσό μετάλλιο η Εθνική πόλο – Κυπελλούχος κόσμου η Ελλάδα!

26/07/2026 - 12:36μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Techno 293: Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα

26/07/2026 - 11:45πμ
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

World Cup πόλο: Στον τελικό η Εθνική ομάδα – Αύριο για το χρυσό κόντρα στην Ουγγαρία

25/07/2026 - 3:31μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Δύο χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

25/07/2026 - 2:11μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ανδρέας Πιστιόλης στο Allwyn Game Time για τον Ομπράντοβιτς και τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού

24/07/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFOiL Youth και Junior: Ασημένιο μετάλλιο η Παναγή

23/07/2026 - 11:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ουγγαρία

23/07/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία

23/07/2026 - 10:22μμ
(Φωτ.: arsenal.com)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίσημα στην Άρσεναλ ο Τζόλης – Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη

23/07/2026 - 5:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Η στιγμή της απόλυτης δικαίωσης: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική πόλο

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Επιτέλους χρυσό μετάλλιο η Εθνική πόλο – Κυπελλούχος κόσμου η Ελλάδα!

32 λεπτά πριν
H ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου εγγράφηκε ομόφωνα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως Μικτό Αγαθό. Κορυφή Στεφάνι (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού)

Ο Όλυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ιστορική ομόφωνη απόφαση

33 λεπτά πριν
Δεξιά η ζουμοξύστρα που ανήκε στη Ζωή Λιανίδου-Καγκελίδου (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Από το σεντούκι της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών: Πώς φτιαχνόταν το ψωμί στον Πόντο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Techno 293: Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα

1 ώρα πριν
Κολάζ (φωτ.: tzenikarezi2014/elenasdiary_blog)

34 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη – Η γυναίκα πίσω από το μύθο, η σύγχυση με την ημέρα θανάτου της και ένα θρυλικό νυφικό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign