Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης συνεχίζεται στην Αθήνα το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία έφτασε για πρώτη φορά στην Κηφισιά το απόγευμα της Τρίτης, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών, εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και εκκλησιαστικές Αρχές.
Η ιστορική εικόνα μεταφέρθηκε στο ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.
Για τους Πόντιους της Αττικής –και όχι μόνο– η έλευσή της θεωρείται γεγονός ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς η Παναγία Σουμελά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μνήμη της προσφυγιάς, την πίστη και τη διατήρηση της ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού.
Η εικόνα θα παραμείνει στην Αγία Τριάδα έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο ναός. Καθημερινά, θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:30 έως τις 23:00 για τους πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν.
Σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου, το πρόγραμμα των ακολουθιών περιλαμβάνει:
• 19:00 – Εσπερινό και παράκληση
• 21:00 – Παράκληση.
Τις επόμενες ημέρες θα τελούνται καθημερινά όρθρος, θεία λειτουργία, παρακλήσεις και εσπερινοί, ενώ κορύφωση των λατρευτικών εκδηλώσεων αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε και εκτιμάται ότι η προσέλευση των πιστών θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Η υποδοχή της εικόνας στην Κηφισιά χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια «ιστορική στιγμή» για τον ποντιακό ελληνισμό της Αττικής, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Παναγία Σουμελά μεταφέρεται στην περιοχή για πολυήμερο προσκύνημα.
















