Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά ανήμερα της Ημέρας Μνήμης στις 19 Μαΐου, στο κατάμεστο κλειστό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία Βόλου, παρουσιάστηκε η μουσική παράσταση «Μνήμης περάσματα», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η μουσική δεν έμεινε απλώς στον ρόλο της ψυχαγωγίας, αλλά μετατράπηκε σε ζωντανή αφήγηση μνήμης, πόνου και ιστορικού χρέους.
Μέσα από κείμενα, στίχους και μελωδίες αναδείχθηκε ο ξεριζωμός, αλλά και η αντοχή ενός λαού που αρνήθηκε να σβήσει από την ιστορία.
Η βραδιά είχε έντονο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η μνήμη των θυμάτων «ήταν παρούσα» μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργώντας ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης για το κοινό.
Στη σκηνή ξεχώρισαν οι ερμηνείες των Βασίλη Αγροκώστα, Αντιγόνης Μαβίδη και Γιώργου Παυλίδη, ενώ στο πιάνο βρέθηκε η Φανή Παρασκευά, στην κιθάρα η Έφη Χατζή και στο νταούλι ο Κ. Αντεκελίδης. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η αφήγηση του Σπύρου Μαβίδη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τους πυρριχιστές της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αντώνη Αθανασιάδη έκλεισαν εντυπωσιακά την παράσταση «Μνήμης περάσματα», αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.
Το κοινό αποχώρησε βαθιά συγκινημένο, με το μήνυμα της εκδήλωσης να μένει ζωντανό: η μνήμη αποτελεί χρέος και δεν σβήνει με τον χρόνο.
















