Μια ξεχωριστή εκδήλωση ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου η πλατεία Αριστοτέλους αναμένεται να γεμίσει από ανθρώπους που θα χορέψουν μαζί ζεϊμπέκικο, με στόχο την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη χορογραφία του αγαπημένου ελληνικού χορού.
Η μεγάλη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι και διοργανώνεται από την Alzheimer Ελλάς και το Σωματείο Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές θέλουν να ενισχύσουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα προωθούν τη σωματική δραστηριότητα, τη συμμετοχή και την ψυχική ευεξία.
Το σημερινό ρεκόρ ανήκει στην Κύπρο, όπου 754 άτομα είχαν χορέψει συγχρονισμένα το γνωστό «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».
Οι διοργανωτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό και να γράψει ιστορία.
Μάλιστα, στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ακόμη και όσοι δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στον χορό, αφού η χορογραφία θα διδαχθεί από τον υπεύθυνο των χορευτικών τμημάτων της Alzheimer Ελλάς.
Ο χοροδιδάσκαλος Θέμης Παραστατίδης, που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί μαθήματα χορού σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ανθρώπους με Alzheimer, μίλησε για τη μεγάλη απήχηση που έχει αποκτήσει το ζεϊμπέκικο τα τελευταία χρόνια.
«Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορονοϊού έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις το ζεϊμπέκικο. Υπήρξε τεράστια έξαρση, το χορεύουν και στο εξωτερικό κι εμείς θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως εξηγεί, δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για όσους θέλουν να συμμετάσχουν, καθώς στο δρώμενο μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 8 ή 9 ετών μέχρι και άνθρωποι 90 ετών. Παράλληλα, υπογράμμισε τα σημαντικά οφέλη του χορού, επισημαίνοντας πως συμβάλλει όχι μόνο στη σωματική άσκηση αλλά και στην κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση της μνήμης και την ψυχική ισορροπία.
















