Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι γερμανικές Αρχές μετά από περιστατικό ομηρίας που εκτυλίσσεται από το πρωί σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου σε τράπεζα στην πόλη Ζίντσιχ, στη βορειοδυτική Γερμανία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια παράδοσης χρημάτων σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης. Θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής είχε σταθμεύσει έξω από το κτίριο και τη στιγμή που υπάλληλος κινήθηκε προς την είσοδο, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι φέρεται να τον οδήγησαν εντός της τράπεζας, μετατρέποντας το περιστατικό σε υπόθεση ομηρίας.
Η αστυνομία εκτιμά ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από ένας δράστες, ενώ υπάρχουν και αρκετοί όμηροι στο εσωτερικό του κτιρίου. Πληροφορίες γερμανικών μέσων αναφέρουν πως οι ένοπλοι μαζί με τους ομήρους βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή, ενώ το κέντρο της Ζίντσιχ έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας. Το όχημα της χρηματαποστολής παραμένει έξω από την τράπεζα και ελικόπτερα της αστυνομίας πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις πάνω από την πόλη.
Οι Αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απειλή για τους πολίτες εκτός του κτιρίου, αποφεύγουν όμως να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να μην επηρεαστεί η εξέλιξη της επιχείρησης και οι διαπραγματεύσεις με τους δράστες.
















