Στη σκηνή του Wiener Stadthalle επέστρεψε ο Akylas για τη δεύτερη τεχνική πρόβα – το καθοριστικό «κρας τεστ» του «Ferto» πριν από τον Α’ ημιτελικό της Eurovision 2026, στις 12 Μαΐου.
Αν και μόλις 30 τα δευτερόλεπτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εντούτοις επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια σκηνικά φιλόδοξη και πολυεπίπεδη πρόταση.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η 3λεπτη εμφάνιση εξελίσσεται πάνω σε μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα, όπου ξεδιπλώνονται τέσσερις διαφορετικοί «κόσμοι». Ο Akylas κινείται μέσα σε ένα κυβερνοσύμπαν με αισθητική που παραπέμπει σε vintage video game των 80’s, συνδυάζοντας χιούμορ με πιο φορτισμένες στιγμές.
Στο σκηνικό αυτό αλληλεπιδρά με τέσσερις χαρακτήρες, περνώντας –σαν σε παιχνίδι– από επίπεδο σε επίπεδο, σε ένα ταξίδι που διασχίζει όχι μόνο το χώρο αλλά και το χρόνο.
Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στο φινάλε, όταν η αφήγηση απομακρύνεται από το ψηφιακό περιβάλλον: ο καλλιτέχνης «προσγειώνεται» από το cyber σύμπαν, κατεβάζει ένταση οπτικά αλλά ανεβάζει συναισθηματικά τον παλμό. Βγάζει τα «ντίτζιταλ» γυαλιά και στρέφεται προς τη μητέρα του, σε μια σκηνή που κορυφώνεται με την παρουσία της Παρθένας Χοροζίδου σε μια απρόσμενη ερμηνευτική στιγμή.
Τη σκηνική επιμέλεια υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, με μια ομάδα που δίνει ξεκάθαρο στίγμα υψηλής παραγωγής: video design από τον Χρήστο Μαγκανά, σκηνογραφία του Γιάννη Μουρίκη, φωτισμοί του Γιώργου Τέλλου και ενδυματολογική επιμέλεια του Φίλιππου Μίσσα.
















