Με κεντρικό σύνθημα «Μια πατρίδα που αναπνέει μέσα από τη μνήμη μας», η Ένωση Ποντίων Πιερίας προσκαλεί το κοινό στην 5η Πολυθεματική Έκθεση Κειμηλίων, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας, ένα σπουδαίο πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην εμβληματική Αστική Σχολή Κατερίνης από τις 10 έως τις 17 Μαΐου 2026.
Η έκθεση αποτελεί έναν φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες και την ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:
- Κειμήλια: Αντικείμενα που ταξίδεψαν από τον Πόντο στην Πιερία, μεταφέροντας την αύρα και την ιστορία του τόπου καταγωγής
- Ζωγραφική: Καλλιτεχνικές δημιουργίες που «ζωγραφίζουν τις μνήμες μας», δίνοντας μορφή και χρώμα στον πόνο αλλά και την ελπίδα του ποντιακού στοιχείου
- Φωτογραφία: Σπάνια ντοκουμέντα και τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία που αποτυπώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής αλήθειας για τη νέα γενιά.
Η πολυθεματική έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.
Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων ομιλιών και εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

















