pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πώς o δράστης «σκηνοθέτησε» το έγκλημα – Αναζητείται το φονικό όπλο

Η συγγνώμη της οικογένειας του 40χρονου προς την οικογένεια της Ελευθερίας Γιακουμάκη

23/04/2026 - 3:06μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την εν ψυχρώ δολοφονία της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη από τον πρώην σύντροφό της, το πρωί της περασμένης Κυριακής, μόλις λίγα λεπτά αφότου είχε φύγει από το σπίτι της, λέγοντας στους δικούς της ότι θα επιστρέψει αμέσως.

Ένα «μοιραίο» ραντεβού που οδήγησε σε μια ακόμα γυναικοκτονία ήταν αυτό που έδωσε με τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος έφτασε στο σημείο οπλισμένος, με ξεκάθαρο σκοπό να τη σκοτώσει.

Την συνάντησε στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, λίγο πριν από τις Δαφνές όπου ζούσε με τα τρία παιδιά της, και την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι από την πόρτα του οδηγού κι ενώ εκείνη είχε μόλις φτάσει. Άγνωστο είναι αν της είπε τις προθέσεις του, πάντως η ίδια πήγε μάλλον ανυποψίαστη και σίγουρα δεν πρόλαβε να αντιδράσει στη θέα του όπλου, από το οποίο έφυγε μία και μοναδική σφαίρα που διαπέρασε το κεφάλι της και σφηνώθηκε στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Αφού πραγματοποίησε το σκοπό του, ο 40χρονος Μαρίνος Ανδρεαδάκης τοποθέτησε το νεκρό σώμα της 43χρονης γυναίκας στο πίσω κάθισμα του μεγάλου SUV με το οποίο είχε πάει στο μοιραίο ραντεβού, το σκέπασε και έφυγε με το μηχανάκι του προς το Ηράκλειο.

Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, το μηχανάκι του ανετράπη και έπεσε σε γκρεμό, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά.

Είχε ήδη φτιάξει ωστόσο ένα σχέδιο στο μυαλό του για να εξαφανίσει τη σορό της πρώην συντρόφου του μαζί με το αυτοκίνητό της. Μεθοδικά κάλεσε ταξί από την καφετέρια που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος των Αθανάτων, κάλεσε την οδική βοήθεια για να παραλάβει το δίκυκλο όχημά του, και πήγε στο σπίτι του στις Μαλάδες, για να επιστρέψει με το διθέσιο αυτοκίνητό του στον τόπο του εγκλήματος και να καλύψει τα ίχνη του.

Πιθανότατα επειδή γνώριζε καλά την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας –λόγω της καταγωγής της μητέρας του–, ο 40χρονος αποφάσισε να κρύψει το αυτοκίνητο μαζί με τη σορό της γυναίκας σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, για το οποίο αστυνομικοί έλεγαν ότι έπρεπε να πλησιάσουν λιγότερα από δέκα μέτρα για να το δουν. Στη συνέχεια επέστρεψε με τα πόδια στον κεντρικό δρόμο, έφτασε μέχρι το βενζινάδικο λίγο πριν από την Αγία Βαρβάρα και από εκεί κάλεσε δεύτερο ταξί για να επιστρέψει στον Άγιο Παντελεήμονα και να πάρει το αυτοκίνητό του.

Αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, drone, δασοπυροσβέστες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, εθελοντές, μέλη της οικογένειάς της – όλοι έψαχναν από το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή όπου είχε εντοπιστεί το σήμα του κινητού της.

Τα στελέχη της ασφάλειας Ηρακλείου είχαν βάλει στο κάδρο των μαρτύρων τον 40χρονο και τον κάλεσαν να δώσει μια πρώτη κατάθεση το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί ρωτήθηκε για τις κινήσεις του, τις αμυχές του, τη σχέση του με την 43χρονη, και εκείνος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με αληθοφάνεια. Όταν όμως η αστυνομία τον κάλεσε για μια διευκρινιστική κατάθεση, τότε κατάλαβε ότι σφίγγει ο κλοιός γι’ αυτόν και πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Η αυτοχειρία ήταν κάτι που είχε στο μυαλό του και στο παρελθόν –είχε κάνει τρεις απόπειρες–, ενώ από το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας έγινε γνωστό ότι ο 40χρονος είχε προκαλέσει παλαιότερα δολιοφθορά στο λευκό SUV της πρώην συντρόφου του και της είχε αποσπάσει το κινητό για λίγες μέρες.

Ζήλεια, εκδικητικότητα, κτητικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του, ακόμα και μετά το χωρισμό τους, ακόμα και μετά τη δημιουργία σχέσης με μια άλλη γυναίκα.

Στη νέα του σύντροφο μάλιστα είχε δώσει ένα σημείωμα μέσα σε έναν κλειστό φάκελο, πριν από έναν μήνα, λέγοντάς της να μην τον ανοίξει, στο οποίο έγραφε ότι είχε σκοπό να αυτοκτονήσει. Κάτι που έκανε, αφού όμως είχε σκοτώσει μια μητέρα τριών παιδιών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα το όπλο της δολοφονίας, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών θα μπουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην ζευγαριού και οι συνθήκες της μοιραίας συνάντησης μέσα από την εξέταση βιολογικού υλικού στις δύο σορούς και στο αυτοκίνητο.

Συγνώμη από την οικογένεια του δράστη

Δύσκολες ώρες ωστόσο περνά και η οικογένεια του δράστη, η οποία με γραπτή δήλωση ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της Ελευθερίας Γιακουμάκη. Στη δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν είχαν κανένα σημάδι ότι ο 40χρονος, που ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, θα έφτανε μέχρι αυτό το σημείο.

• Πηγή: ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται 19χρονη μετά από καβγά με συνομήλική της

23/04/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο πάρκο Ασυρμάτου: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το θάνατο του 25χρονου

23/04/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιώργης με βοριαδάκι, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια θα δούνε τα βουνά

23/04/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: Νεκρός 25χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου – Στο τραπέζι ακόμη και η οπαδική επίθεση

22/04/2026 - 10:51μμ
Θρήνος για το χαμό της 43χρονης  Ελευθερίας Γιακουμάκη,  Τετάρτη 22 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εκτελέστηκε στο αυτοκίνητό της η 43χρονη – Σενάριο γυναικοκτονίας με δράστη τον αυτόχειρα πρώην σύντροφο

22/04/2026 - 10:19μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή για τον Στέφανο Ληναίο στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (πηγή: Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στέφανος Ληναίος: Σε στενό κύκλο το τελευταίο «αντίο» στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

22/04/2026 - 8:06μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και του Μαυροβουνίου (φωτ.: European Union)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαυροβούνιο: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για την ένταξη – Στόχος το 2028

22/04/2026 - 7:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης μητέρας – «Ήμουν σε βρασμό», λέει ο κατηγορούμενος

22/04/2026 - 7:18μμ
Έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Τραγικός επίλογος – Νεκρή η 43χρονη Ελευθερία Γιακουμάκη μέσα στο αυτοκίνητό της

22/04/2026 - 6:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Αμαξοστοιχία… συγκρούστηκε με ζώο που βρισκόταν στις σιδηροδρομικές γραμμές

22/04/2026 - 10:22πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πώς o δράστης «σκηνοθέτησε» το έγκλημα – Αναζητείται το φονικό όπλο

13 λεπτά πριν

Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»: Στο φουλ οι μηχανές για τη 10η Βραδιά Νεολαίας!

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

Αίγινα: Πολύτιμα ευρήματα ήρθαν στο φως, στο λόφο της Κολόνας

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php/ Ένωσης Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης Homenetment – Αρμενική)

«Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος»: Ένας ποδηλατικός μαραθώνιος 200 χλμ τιμά τα θύματα των Γενοκτονιών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ιτς: Αρμένικη σαλάτα με πλιγούρι, από την Ιζαμπέλα της Δραπετσώνας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγία Βαρβάρα: Με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται 19χρονη μετά από καβγά με συνομήλική της

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign