Δύο μοναδικές βιβλιοθήκες της Νάουσας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» και η νεοσύστατη ΒΙΒΟΝ-Βιβλιοθήκη Οίνου, με την πολύτιμη συμβολή των ΓΑΚ (Γενικά Αρχεία του Κράτους), παρουσιάζουν την ιστορία τους και το όραμά τους για το μέλλον, ανοίγουν το δρόμο για συνεργασία μεταξύ τους και για την ανάδειξη της πόλης της Νάουσας ως τόπου φιλοξενίας ενός μοναδικού πολιτισμικού αποθέματος.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Σκιές και φως σε αρχεία και κειμήλια: Δύο βιβλιοθήκες αφηγούνται» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 19:00, στη ΒΙΒΟΝ.
Συμμετέχουν ο Θεοδόσης Κυριακίδης (δρ Ιστορίας, επιμελητής του Μουσείου Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως), η Αμαλία Γιαννακά (αρχειονόμος, προϊσταμένη τμήματος Επεξεργασίας Αρχείων, Ευρετηρίασης, Εθνικού Ευρετηρίου Αρχείων και Ειδικών Ιστορικών Αρχείων της Κ.Υ. των ΓΑΚ), και ο Μιχάλης Μπουτάρης (αντιπρόεδρος «Κυρ-Γιάννη», γραμματέας του Ιδρύματος Μπουτάρη). Στο συντονισμό θα είναι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας.
• Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (τηλ. 2332024993).

















