pontosnews.gr
Παρασκευή, 8/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ιράν απειλεί με μπλόκο στην Ερυθρά Θάλασσα αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

«Πρελούδιο παραβίασης της εκεχειρίας» βλέπει η Τεχεράνη – Στο φόντο νέος γύρος διαπραγματεύσεων και συνεχιζόμενες συγκρούσεις σε Λίβανο

15/04/2026 - 4:25μμ
Ιρανός διασχίζει δρόμο μπροστά από γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη, με αναφορά στα Στενά του Ορμούζ και το σύνθημα «Για πάντα στο χέρι του Ιράν». 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιρανός διασχίζει δρόμο μπροστά από γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη, με αναφορά στα Στενά του Ορμούζ και το σύνθημα «Για πάντα στο χέρι του Ιράν». 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε νέα φάση έντασης εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, με την Τεχεράνη να απειλεί ευθέως με αποκλεισμό της Ερυθράς Θάλασσας, εάν η Ουάσινγκτον διατηρήσει τον ναυτικό αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών.

Ο στρατηγός Αλί Αμπντολαχί, επικεφαλής της διοίκησης των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, προειδοποίησε ότι τυχόν συνέχιση του αποκλεισμού και η δημιουργία «συνθηκών ανασφάλειας για τα εμπορικά πλοία και τα τάνκερ του Ιράν» θα αποτελέσουν «το πρελούδιο για παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις 8 Απριλίου.

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο, ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «δεν θα επιτρέψουν καμία εξαγωγή ή εισαγωγή» στον Περσικό Κόλπο, τη Θάλασσα του Ομάν και την Ερυθρά Θάλασσα, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και το Ιράν δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, διατηρεί ισχυρή επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων του στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι έχουν ήδη απειλήσει με επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντείνει τους φόβους για διεύρυνση της κρίσης σε μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές αρτηρίες παγκοσμίως, από την οποία διέρχεται μεγάλο μέρος του διεθνούς εμπορίου.

Αμερικανικός αποκλεισμός και κινήσεις στο Στενό του Ορμούζ

Την Κυριακή, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού σε πλοία όλων των εθνικοτήτων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τα ιρανικά λιμάνια και τις παράκτιες ζώνες.

Από την πλευρά της, η Τεχεράνη έχει ήδη προχωρήσει σε περιορισμό της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από συστήματα παρακολούθησης πλοίων, ορισμένα εμπορικά σκάφη κατάφεραν να διασχίσουν τα Στενά, ενώ το ιρανικό πρακτορείο Tasnim αναφέρει ότι οι εξαγωγές συνεχίζονται κανονικά, με πλοία να κατευθύνονται προς «πολλές περιοχές του κόσμου» τις τελευταίες 24 ώρες.

Παρά τη σκληρή ρητορική, ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να κινούνται προς έναν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, αποφεύγοντας προς το παρόν κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύγκρουση.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο πόλεμος βρίσκεται κοντά στο τέλος, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί καν παράταση της δίμηνης εκεχειρίας πριν την επίτευξη συμφωνίας.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον Λίβανο

Την ίδια ώρα, η ένταση στην ευρύτερη περιοχή παραμένει υψηλή. Ισραηλινές επιθέσεις καταγράφονται σε νότιο Λίβανο και Βηρυτό, ενώ η Χεζμπολάχ απαντά με ρουκέτες κατά ισραηλινών στόχων, παρά τις προσπάθειες για διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει σε σχέδιο που προβλέπει ουσιαστικά τριχοτόμηση του Λιβάνου, με:

• ζώνη ασφαλείας 8 χιλιομέτρων,
• δεύτερη ζώνη έως τον ποταμό Λιτάνι για εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ,
• τρίτη ζώνη στα βόρεια της χώρας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ.:  EPA / Stefan Wermuth)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Προθεσμία έως την 4η Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΕΕ την εμπορική συμφωνία

7/05/2026 - 11:00μμ
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ηγέτης του συνασπισμού «Προοδευτική Βουλγαρία» (φωτ.: EPA/BORISLAV TROSHEV)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρούμεν Ράντεφ

7/05/2026 - 8:01μμ
Ρώσοι στρατιώτες παρελαύνουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την πρόβα της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης, ενόψει των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στο κέντρο της Μόσχας (φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τον Πούτιν στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου

7/05/2026 - 6:07μμ
Εικαστική εγκατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγα χρόνια, με αφορμή τις πολυάριθμες γυναικοκτονίες (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες σε τέσσερις μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους

7/05/2026 - 3:33μμ
Πινακίδα έξω από εκλογικό τμήμα στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία σε «υπερεκλογικό» κλοιό: Σοβαρή δοκιμασία για τον Στάρμερ με φόντο τη φθορά και την πολιτική ρευστότητα

7/05/2026 - 11:48πμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διακομιδής ασθενών από τα Κανάρια Νησιά, 6 Μαΐου 2026 (πηγή: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Νέα κρούσματα εκτός πλοίου και διεθνής κινητοποίηση – Εντείνεται η ανησυχία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

6/05/2026 - 8:56μμ
Μια γυναίκα φιλά ένα ομοίωμα του Τεντ Τέρνερ, καθώς νυν και πρώην εργαζόμενοι ποζάρουν για ομαδική φωτογραφία έξω από το CNN Center, με αφορμή την 43η επέτειο λειτουργίας του δικτύου, στην Ατλάντα. 1η Ιουνίου 2023 (φωτ.: EPA / Erik S. Lesser)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ενημέρωση – Ο ιδρυτής του CNN έφυγε στα 87

6/05/2026 - 6:58μμ
Αντιαμερικανικό billboard με σαφή αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, σε πλατεία της Τεχεράνης. 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία στο «παρά πέντε» ΗΠΑ-Ιράν; Μνημόνιο 14 σημείων, απειλές Τραμπ και το Ορμούζ στο επίκεντρο

6/05/2026 - 4:58μμ
Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου (πηγή: haberturk.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από πυροβολισμό

6/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «παγώνει» την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ ενόψει πιθανής συμφωνίας με το Ιράν

6/05/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Peter Powell)

Europa League: Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ για την κούπα

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Monammed Badra)

Conference League: Στον τελικό οι Κρίσταλ Πάλας και Ράγιο Βαγιεκάνο

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Στον τελικό του Basketball Champions League η ΑΕΚ, βύθισε τη Μάλαγα!

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Θεολογικής Σχολής Χάλκης

33 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τροχαίο με πατίνι: Ολοκληρώθηκε το πολύωρο χειρουργείο του 12χρονου μετά το σοβαρό ατύχημα

1 ώρα πριν
Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ.:  EPA / Stefan Wermuth)

Ντόναλντ Τραμπ: Προθεσμία έως την 4η Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΕΕ την εμπορική συμφωνία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign