pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραμπ: «Εκτός εκεχειρίας ο Λίβανος» – Σφοδροί βομβαρδισμοί και απειλές του Ιράν ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία

Δηλώσεις για «ξεχωριστή σύγκρουση» με τη Χεζμπολάχ, μυστικές διαπραγματεύσεις και εκατοντάδες θύματα συνθέτουν το εύθραυστο σκηνικό στη Μέση Ανατολή

8/04/2026 - 8:37μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν φαίνεται να έχει σημαντικά κενά, καθώς –όπως ξεκαθάρισε ο Ντόναλντ Τραμπ– δεν καλύπτει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ ως «ξεχωριστή διαμάχη», αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για συνέχιση των επιθέσεων.

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον επιμένει ότι οι συνομιλίες με την Τεχεράνη διεξάγονται μυστικά, στη βάση συγκεκριμένων όρων που δεν δημοσιοποιούνται, απορρίπτοντας παράλληλα σχέδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως μη επίσημα.

Μαζικοί βομβαρδισμοί και βαριές απώλειες στον Λίβανο

Η κατάσταση στο πεδίο παραμένει εκρηκτική, με το Ισραήλ να εξαπολύει ένα από τα πιο σφοδρά κύματα επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου. Μόνο σε μία ημέρα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 και οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες, ενώ συνολικά τα θύματα αυξάνονται δραματικά.

Στη Βηρυτό, βομβαρδισμός κατέστρεψε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, με στόχο –σύμφωνα με το Ισραήλ– στέλεχος της Χεζμπολάχ. Οι εικόνες από τα ερείπια και τον πανικό των κατοίκων αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε ότι θα απαντήσει, τονίζοντας πως διατηρεί το «νόμιμο δικαίωμα αντίστασης» απέναντι στις επιθέσεις.

Διεθνείς αντιδράσεις και καταγγελίες

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Μαξίμ Πρεβό, ο οποίος βρέθηκε στη Βηρυτό την ώρα των επιθέσεων. Από την πρεσβεία της χώρας του, σε μικρή απόσταση από τα πλήγματα, κάλεσε να σταματήσει άμεσα η βία, ζητώντας να συμπεριληφθεί και ο Λίβανος στη συμφωνία εκεχειρίας.

Παράλληλα, κατήγγειλε εκτεταμένες καταστροφές σε υποδομές και τον κίνδυνο δημιουργίας μιας «ουδέτερης ζώνης» που απειλεί την κυριαρχία της χώρας, ενώ ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια μέσω μηχανισμών του ΟΗΕ.

Προειδοποιήσεις του Ιράν και κίνδυνος κατάρρευσης της συμφωνίας

Η Τεχεράνη ανεβάζει τους τόνους, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ στον Λίβανο. Ιρανικές πηγές προειδοποιούν ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από τη συμφωνία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης δεσμεύονται για αντίποινα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Ιρανός ΥΠΕΞ είχε επαφές με το Πακιστάν, το οποίο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνηθέντων για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Αντικρουόμενες θέσεις για την εκεχειρία

Ενώ το Πακιστάν υποστηρίζει ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει συνολικά στην περιοχή, άλλες πλευρές εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις. Το Ισραήλ δηλώνει ότι ο Λίβανος δεν εμπίπτει στη συμφωνία, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις του, γεγονός που εντείνει την ασάφεια γύρω από τους όρους της εκεχειρίας.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος απορρίπτει δημοσιευμένα σχέδια συμφωνίας ως ανακριβή, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται δημόσια. Ο ίδιος ο Τραμπ κάνει λόγο για «ένα και μοναδικό σύνολο σημείων» που αποτελεί τη βάση της συμφωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόοδος, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του Ιράν, προτάσεις που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν αιτήματα όπως η άρση κυρώσεων, η διατήρηση ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ και η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από τη Μέση Ανατολή – όροι που θεωρούνται δύσκολα αποδεκτοί.

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ασταθής. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, οι διαφωνίες για το εύρος της εκεχειρίας και οι απειλές αποχώρησης από τη συμφωνία δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, με τον Λίβανο να βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιμάκωσης.

•Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Π./Α.Σ./Α.Γ./Φ.Γ./Γ.Σ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

12/05/2026 - 8:40μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική δίνη στη Βρετανία: Ο Στάρμερ παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία – Παραιτήσεις υπουργών και εσωκομματική ανταρσία

12/05/2026 - 4:52μμ
Ένας από τους επιβαίνοντες στο MV Hondius, μετά την απομάκρυνσή του από το κρουαζιερόπλοιο (φωτ.: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός στο MV Hondius: Ο ΠΟΥ καθησυχάζει αλλά κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων

12/05/2026 - 4:04μμ
(Φωτ.: ΣΚΑΪ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρός τραυματισμός Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο – Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα

12/05/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σε μηχανική υποστήριξη» η εκεχειρία με το Ιράν λέει ο Τραμπ και απορρίπτει την ιρανική πρόταση ως «ηλίθια»

12/05/2026 - 10:32πμ
Ο λογότυπος του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων VLEN (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/VLEN_Coalition)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Ιστορική ενοποίηση του συνασπισμού VLEN σε ενιαίο κόμμα – Συμπρόεδροι οι Μπιλάλ Κασάμι και Ίζετ Μετζίτι

12/05/2026 - 12:00πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/JORGE GUERRERO / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Σε καραντίνα επιβάτες του MV Hondius σε ΗΠΑ και Ιταλία – Θετικός Αμερικανός επιβάτης, υπό παρακολούθηση και ασυμπτωματικός ο Έλληνας

11/05/2026 - 10:08μμ
Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του Βικτόρια φτάνουν σε εκλογικό κέντρο στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών στη Βρετανία, 7 Μαΐου 2026. (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε πολιτικό κλοιό ο Στάρμερ μετά την εκλογική συντριβή των Εργατικών – Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης

11/05/2026 - 1:53μμ
Ιρανοί οδηγοί περνούν πάνω από ζωγραφισμένες σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε δρόμο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Σκληραίνει ξανά το μέτωπο – Ο Τραμπ απορρίπτει την πρόταση της Τεχεράνης, νέο άλμα στο πετρέλαιο

11/05/2026 - 8:48πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απορρίπτει την «εντελώς απαράδεκτη» πρόταση του Ιράν

11/05/2026 - 12:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: Γρ. Τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Τιμή στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα

10 λεπτά πριν
Ο Ακύλας στον πρώτο ημιτελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη, της Αυστρίας (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: «Level Up» για την Ελλάδα με τον Ακύλα στον Α’ Ημιτελικό

40 λεπτά πριν
Η πολυκατοικία στην Ηλιούπολη όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τα δύο 17χρονα κορίτσια (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο σχολείο των 17χρονων κοριτσιών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ AkritesAspropirgou1979)

19η Μαΐου στον Ασπρόπυργο: Τιμή στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Άλμα παραμονής ο Αστέρας – Μειώθηκαν οι ελπίδες για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign