pontosnews.gr
Παρασκευή, 15/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

Απειλές για ενεργειακές υποδομές, αναφορές σε στρατιωτικές «νίκες» και πιέσεις για το στενό του Χορμούζ

2/04/2026 - 8:36πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν χωρίς διακοπή τις επιθέσεις κατά του Ιράν για διάστημα δύο έως τριών εβδομάδων, θέτοντας στο στόχαστρο ακόμη και το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας.

«Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων. Θα τους γυρίσουμε πίσω στη λίθινη εποχή, όπου ανήκουν. Εν αναμονή, οι συνομιλίες συνεχίζονται», είπε ο ρεπουμπλικάνος στο διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εκτεταμένες επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων. «Αν δεν κλειστεί συμφωνία, θα πλήξουμε καθέναν από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς τους πολύ σκληρά και πιθανόν ταυτόχρονα», απείλησε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται «κοντά» στην «επίτευξη» των επιδιωκόμενων στόχων τους στο Ιράν. Το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου (ξημερώματα Πέμπτης 2 Απριλίου ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική των ΗΠΑ αποδίδει, δίνοντας έμφαση κυρίως στην αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη.

«Απόψε, είμαι ευτυχής που μπορώ να σας πω ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων μας», είπε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απευθυνόμενος στους Αμερικανούς από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με έμφαση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων, υποστηρίζοντας ότι έχουν καταγραφεί σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγεται από τις 28 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Ισραήλ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, οι ένοπλες δυνάμεις μας κατήγαγαν στο πεδίο της μάχης ταχείες, αποφασιστικές και συντριπτικές νίκες. Νίκες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ πριν ο κόσμος», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τα Στενά του Ορμούζ, τα οποία έχουν αποκλειστεί από το Ιράν μετά την έναρξη των συγκρούσεων και αποτελεί κομβικό σημείο για τη διακίνηση περίπου του 20% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη που εξαρτώνται ενεργειακά από αυτό να αναλάβουν δράση.

«Πηγαίνετε στα Στενά, καταλάβετέ τα, προστατεύστε τα, αξιοποιήστε τα», είπε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους, ασκώντας παράλληλα κριτική προς άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ επειδή δεν έσπευσαν να «βοηθήσουν» τις ΗΠΑ.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τα κράτη του Κόλπου, τα οποία έχουν γίνει στόχος του Ιράν στο πλαίσιο αντιποίνων για τον πόλεμο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή: το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Ήταν απίστευτοι, και δεν θα τους αφήσουμε επ’ ουδενί να υποστούν το παραμικρό κακό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς από τον Λευκό Οίκο.

•Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα κάνω υπομονή για πολύ ακόμη με το Ιράν» – Απειλές Τραμπ, επιθέσεις της Χεζμπολάχ και κρίσιμες συνομιλίες στις ΗΠΑ

15/05/2026 - 10:00πμ
Ο Γουές Στρίτινγκ απόχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συναντηση με τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επί ξυρού ακμής ο Στάρμερ μετά την παραίτηση και του υπουργού Υγείας

14/05/2026 - 4:28μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θα βρούμε καύσιμα για το καλοκαίρι;» – Τι λένε αεροπορικές και ειδικοί για την κρίση στη Μέση Ανατολή

14/05/2026 - 12:58μμ
Πεζός περνά μπροστά από κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων και μεταχειρισμένων ειδών στην Ταϊπέι, ενώ στις οθόνες μεταδίδεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Ritchie B. Tongo)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ αντάλλαξαν μηνύματα, όχι συμφωνίες: Η Ταϊβάν, το Ιράν και η «Παγίδα του Θουκυδίδη» στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

FAO: Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους από τα ανακυκλωμένα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων

14/05/2026 - 10:09πμ
Παιδιά κρατούν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο. 14 Μαΐου 2026. (φωτ.: EPA / Maxim Shemetov / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ ξανά στο ίδιο τραπέζι: Το εμπόριο, η Ταϊβάν και το Ιράν βάζουν φωτιά στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: unsplash.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

14/05/2026 - 12:23πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Mark Schiefelbein)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Κίνα στο ίδιο τραπέζι: Εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης

13/05/2026 - 8:52μμ
(Πηγή: youtube.com/@UnstoppableWeather01)
ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλική καταστροφή στη Σαμψούντα από ξαφνικές πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

13/05/2026 - 6:43μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αρμενία: «Πράσινο φως» για απευθείας εμπόριο μετά από 30 χρόνια

13/05/2026 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Sabine van Erp / Pixabay)

Θεσσαλονίκη: Έστηναν παγίδες ως «λογιστές» και υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ – Άρπαξαν χρυσαφικά και μετρητά άνω των 150.000 ευρώ

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

«Δεν θα κάνω υπομονή για πολύ ακόμη με το Ιράν» – Απειλές Τραμπ, επιθέσεις της Χεζμπολάχ και κρίσιμες συνομιλίες στις ΗΠΑ

36 λεπτά πριν
Ο Νικοπολίτης πολιτικός Σταύρος Νικολαΐδης. Αριστερά το ψηφοδέλτιο των εκλογών του 1946 (πηγή φωτογραφιών: xronometro.com. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σταύρος Νικολαΐδης, ο πολιτικός που δεν ξέχασε ποτέ τον Πόντο – Και βοήθησε να ξεδιψάσει η Αθήνα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινο μετάλλιο ο Ψαρρός

1 ώρα πριν
Η δεξιά πλευρά του περιπτέρου, με το μότο «όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Το περίπτερο της ΕΠΟΝΑ μας μιλά για την αναγνώριση, για τη νέα αρχή, όχι απλώς για το τέλος

ΕΠΟΝΑ: Το ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος μιλά για τις μνήμες του μέλλοντος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Σήμερα το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για εξετάσεις και Πανελλαδικές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign