Ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» δίνει και φέτος το δικό του στίγμα στην πολιτιστική ζωή της περιοχής, οργανώνοντας μια βραδιά αφιερωμένη στην ποντιακή μουσική και το γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.
Στις 17 Απριλίου, η αίθουσα του Συλλόγου αναμένεται να μετατραπεί σε σημείο συνάντησης για φίλους της ποντιακής παράδοσης, σε ένα μουσικό αντάμωμα που κινείται με γνώμονα τη ζωντάνια και τη συμμετοχή.
Το πρόγραμμα της βραδιάς συγκεντρώνει γνωστούς μουσικούς και ερμηνευτές της ποντιακής σκηνής. Στο τραγούδι θα βρεθούν οι Γιάννης Κατωτοικίδης, Σωκράτης Ξαντινίδης και Λάζαρος Γιαγκαζίδης, ενώ στη λύρα θα συμμετέχουν οι Νίκος Σοφιανίδης και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. Το μουσικό σχήμα συμπληρώνεται από τον Νίκο Κουλαξουζίδη στο νταούλι και αγγείο, τους Ορφέα Κοσμίδη και Γιώργο Σοϊλεμεζίδη επίσης στο νταούλι, καθώς και τον Γιώργο Τιρεκίδη στα πλήκτρα, συνθέτοντας ένα πλήρες ηχητικό σύνολο που υπηρετεί τη δυναμική του ποντιακού ρεπερτορίου.
Η εκδήλωση, που ξεκινά στις 21:00, εντάσσεται στη διαχρονική προσπάθεια του σωματείου να διατηρεί ζωντανή την παράδοση μέσα από τη μουσική και τη συλλογική συμμετοχή. Σε ένα περιβάλλον όπου η λύρα και το νταούλι έχουν τον πρώτο λόγο, το γλέντι λειτουργεί ως αφορμή συνάντησης για διαφορετικές γενιές, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον ποντιακό πολιτισμό.
















