pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

Η Βρετανία ενέκρινε τη χρήση βάσεών της από τις ΗΠΑ για να πλήξουν πυραυλικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, «χάρτινη τίγρης το ΝΑΤΟ» λέει ο Τραμπ

20/03/2026 - 8:59μμ
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γραπτό μήνυμα με το οποίο κήρυξε σήμερα τη νίκη επί των εχθρών της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ, με αφορμή την περσική Πρωτοχρονιά, τη Νορούζ.

«Αυτήν τη στιγμή, λόγω της ιδιαίτερης ενότητας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας, συμπατριώτες μας, παρά όλες τις διαφορές σας σε θρησκευτικό, πνευματικό, πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο, ο εχθρός ηττήθηκε», δήλωσε ο αγιατολάχ, που εξακολουθεί να μην εμφανίζεται δημοσίως, αφότου ορίστηκε να διαδεχθεί τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Οι Ιρανοί «του έχουν καταφέρει ένα ολέθριο πλήγμα, σε τέτοιο βαθμό που εκστομίζει αντιφατικά και παράλογα λόγια», συμπλήρωσε ο Χαμενεΐ σε αυτό το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν την «ψευδαίσθηση» πως εάν ο Αλί Χαμενεΐ και άλλοι στρατιωτικοί ηγέτες σκοτώνονταν, αυτό θα προκαλούσε «τον φόβο και την απόγνωση» στο Ιράν και ότι θα μπορούσαν επομένως «να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο να κυριαρχήσουν στο Ιράν και κατόπιν να το διαιρέσουν».

Ο ίδιος προέβλεψε πως, κατά τη διάρκεια αυτής της νέας χρονιάς, «η ενότητα του Ιράν θα γίνει μετά βεβαιότητας ισχυρότερη και σταθερότερη» και ότι οι «εχθροί του» θα γίνουν «ταπεινότεροι και λιγότερο ισχυροί».

Ο νέος ανώτατος ηγέτης επιβεβαίωσε επιπλέον πως το Ιράν ή συμμαχικές δυνάμεις του στην περιοχή δεν ευθύνονται «επ’ ουδενί» για τις επιθέσεις εναντίον του Ομάν και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Επέρριψε την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις «στους παραπλανητικούς ελιγμούς του σιωνιστή εχθρού», αναφερόμενος στο Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζει η Τεχεράνη.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο μήνυμα, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν κάλεσε τους συμπατριώτες του να παραμείνουν ενωμένοι μπροστά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. «Πίστευαν πως σκοτώνοντας τον ηγέτη μας, εμείς θα συνθηκολογούσαμε, όμως εμείς γίναμε ισχυρότεροι», τόνισε.

«Ζητώ από τους Ιρανούς του εξωτερικού να αφήσουν στην άκρη τις μνησικακίες και αυτήν τη νέα χρονιά να συγκεντρωθούν όλοι μαζί με στόχο την ενότητα και την πρόοδο του Ιράν», συμπλήρωσε σε αυτό το μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τραμπ: Χάρτινη τίγρης το ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του ΝΑΤΟ σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν, τονίζοντας ότι χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ είναι «μια χάρτινη τίγρη».

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ ανέφερε ότι, αν και η στρατιωτική νίκη απέναντι στο Ιράν έχει επιτευχθεί με ελάχιστο κίνδυνο για τα μέλη του ΝΑΤΟ, τα κράτη μέλη συνεχίζουν να παραπονιούνται για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, τις οποίες είναι αναγκασμένα να πληρώνουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι αρνούνται να βοηθήσουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, «έναν απλό στρατιωτικό ελιγμό που είναι ο μοναδικός λόγος για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Τόσο εύκολο για αυτούς να το κάνουν, με τόσο μικρό κίνδυνο».

Ο Τραμπ κατηγόρησε τα μέλη του ΝΑΤΟ ως «δειλά» και υποσχέθηκε ότι «θα το θυμόμαστε».

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι ΗΠΑ στέλνουν τρία πολεμικά πλοία και πάνω από 2.200 επιπλέον πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή, κάτι που θα μπορούσε να προμηνύει μια πιθανή χερσαία επιχείρηση στο Ιράν, έπειτα από τρεις εβδομάδες πολέμου.

Αυτές οι πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που, σύμφωνα με το Axios, ο πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταλάβουν τη νήσο Χαργκ, απ’ όπου προέρχεται το 90% περίπου των εξαγωγών αργού του Ιράν, προκειμένου να αναγκάσουν την Τεχεράνη να ανοίξει ξανά τα Στενά του Χορμούζ, με αυτήν την αποστολή να ενδέχεται να ανατεθεί στους Πεζοναύτες.

Η Wall Street Journal γράφει πως η Ουάσιγκτον θα στείλει στην περιοχή 2.200 έως 2.500 πεζοναύτες, από την Καλιφόρνια, ικανούς να διεξάγουν αμφίβιες επιχειρήσεις.

Το CNN, βασιζόμενο επίσης σε μη κατονομαζόμενες στρατιωτικές πηγές, μετέδωσε πως χιλιάδες πεζοναύτες και μέλη του πολεμικού ναυτικού θα αναπτυχθούν στο σημείο.

Το σώμα των πεζοναυτών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αυτές τις πληροφορίες του Τύπου, είπε απλά πως οι εν λόγω μονάδες «αναπτύχθηκαν στη θάλασσα».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα μια άλλη ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή τριών πολεμικών πλοίων και 2.500 πεζοναυτών, που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα, η Άννα Κέλι, μία εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, διαβεβαίωσε, σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο αμερικανικός στρατός μπορεί να «αδρανοποιήσει» τη νήσο Χαργκ, νευραλγικής σημασίας για το Ιράν πετρελαϊκή περιοχή, «οποιαδήποτε στιγμή εάν ο πρόεδρος Τραμπ δώσει εντολή».

Η αξιωματούχος απάντησε σε ένα άρθρο του Axios, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταλάβει ή να αποκλείσει τη νήσο, την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ ανακοινώνουν την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτικών επιπλέον στη Μέση Ανατολή.

«Ναι» της Βρετανίας στη χρήση των βάσεών της από τις ΗΠΑ

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα την έγκρισή της ώστε οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Βρετανία για να εξαπολύσουν πλήγματα σε πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν από τις οποίες γίνονται επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Χορμούζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, υπουργοί της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα για να συζητήσουν τον πόλεμο στο Ιράν και τον αποκλεισμό των Στενών από την Τεχεράνη.

«Επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία για τη χρήση των βάσεων του ΗΒ από τις ΗΠΑ για τη συλλογική αυτοάμυνα της περιοχής περιλαμβάνει τις αμυντικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ» με στόχο να πληγούν οι πυραυλικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το Ιράν για επιθέσεις εναντίον πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

20/03/2026 - 10:13μμ
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

20/03/2026 - 6:11μμ
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

20/03/2026 - 4:24μμ
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

20/03/2026 - 3:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

20/03/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/sunriseforever-6314823/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στον ψυχολόγο οι γυναίκες που δεν θέλουν παιδιά για να αλλάξουν γνώμη

19/03/2026 - 2:29μμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βαλλιστικούς πυραυλικούς στόχους κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία – Νέες ιρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια του Κόλπου

19/03/2026 - 12:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

1 λεπτό πριν
Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

38 λεπτά πριν
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Τμήμα από το εξώφυλλο του βιβλίου

Ο «Καθαρμός» του Σπ. Πετρουλάκη παρουσιάζεται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

2 ώρες πριν
Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign