pontosnews.gr
Κυριακή, 20/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ταξί: Πανελλαδική απεργία διαρκείας από την Τρίτη – Δεν αποκλείει τον αποκλεισμό αεροδρομίων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ)

16/03/2026 - 10:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν τα ταξί από αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου, αντιδρώντας στις κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο, είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος. Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1, ο συνδικαλιστής τόνισε ότι στον κλάδο επικρατεί «απογοήτευση και αγανάκτηση από το υπουργείο και από όλη την κυβέρνηση που στόχος και σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα για να μας πάρουν τη δουλειά».

Όπως είπε, η απεργία θα συνεχιστεί «μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου» και μπορεί να διαρκέσει «τρεις-τέσσερις μέρες και βλέπουμε, γιατί μετά θα έχουμε μεγάλους αγώνες – ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο».

Στην ερώτηση τι αφορά η μεγαλύτερη αντίδρασή τους, ο Θ. Λυμπερόπουλος απάντησε: «Το άρθρο 52, ουσιαστικά απελευθερώνει τη λειτουργία των ΙΧ και ισοπεδώνει τη δημόσια μεταφορά, δεύτερον τον φασιστικό νόμο περί ηλεκτροκίνησης, μας υποχρεώνουν από το 2026 όσα αμάξια αλλάζουν ή ό,τι άδεια δίνεται, αλλαγή ονόματος, πρέπει να είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τι πιο βρόμικο, τι πιο φασιστικό για να εξυπηρετήσει πάλι ιδιωτικά συμφέροντα;».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού αεροδρομίων, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται στα σχέδια των απεργών. «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε όταν η πολιτεία νομοθετεί ουσιαστικά την κατάργηση της δημόσιας μεταφοράς και την δίνει σε ιδιωτικά συμφέροντα! Τι άλλο μπορεί να κάνει ο επαγγελματίας που του κλέβουν τη δουλειά και του βάζουν όρους λειτουργίας που είναι φασιστικοί;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος σημείωσε ακόμη ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, ενώ η απεργία διαρκείας θα ξεκινήσει στις 06:00 και θα συνεχιστεί «μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος».

Των δηλώσεων Λυμπερόπουλου είχε προηγηθεί ανάρτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Κυριακής:

Συνάδελφοι,
έπειτα από τη διαβούλευση είχαμε τις διαβεβαιώσεις πως τα επίμαχα θέματα του κλάδου θα διορθωθούν μέχρι το τελικό σχέδιο να πάει στη Βουλή.

Προχθές το βράδυ χωρίς να μας κοινοποιηθεί προηγουμένως και να έχουμε άποψη, το σχέδιο νόμου μεταφέρθηκε στη Γραμματεία του Κοινοβουλίου και την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι επιτροπές ενώ σύντομα θα πάρει το δρόμο της ψήφισης.

Μπορεί να φάνηκε στις συζητήσεις εκ πρώτης όψεως ένα τοπίο επίλυσης των κυριότερων θεμάτων του άρθρου 52 που αφορά τα Ε.Ι.Χ, η απόφαση όμως σήμερα να υπάρξουν στο σχέδιο νόμου υπουργικές αποφάσεις που αυτές θα ορίσουν την ελάχιστη μίσθωση και την προκράτηση μας κρατούν έντονα ανήσυχους για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Η άρνηση να δοθεί έστω και μια μικρή παράταση στην υποχρέωση ηλεκτροκίνησης μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποδομές, η επιδότηση και πολλά προβλήματα που υπάρχουν μας αναγκάζει να αντιδράσουμε έντονα.

Η μη διόρθωση του τύπου ποινικού μητρώου που αφήνει συναδέλφους μας εκτεθειμένους και δημιουργεί περαιτέρω συνθήκες αποκλεισμού από την εργασία, δεν θα μείνει αναπάντητο.

Τα θετικά σημεία που καλύπτουν ανάγκες του κλάδου εδώ και έτη δεν μας εφησυχάζουν ούτε μας κάνουν να θριαμβολογούμε για την επιτυχία τους που θα έπρεπε να ήταν δεδομένη εδώ και καιρό καθώς έχουν υπερκαλυφθεί από τα αρνητικά του νομοσχεδίου.

• Επιμένουμε και ζητάμε μέχρι τέλους μια δίκαιη παράταση για την ηλεκτροκίνηση μέχρι να γίνει προσιτή η χρήση τέτοιων οχημάτων.
• Ζητάμε ελάφρυνση των παραβάσεων για τις ειδικές άδειες.
• Απαιτούμε σοβαρούς κανόνες λειτουργίας των Ε.Ι.Χ χωρίς περαιτέρω μειώσεις.

Έπειτα και από τη γνωμοδότηση του Κλαδικού μας Συμβουλίου προχωράμε άμεσα σε Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα το πρωί και σε λήψη αποφάσεων για δράσεις και κινητοποιήσεις Πανελλαδικά αρχής γενομένης με 24ωρη απεργία την Τρίτη 17/03 όπου θα συνεδριάσει η επιτροπή στη Βουλή και έπειτα για τη συνέχεια τους έως την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

20/09/2026 - 12:24μμ
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

20/09/2026 - 12:11μμ
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Κάλπες υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης με drones – Φαβορί το κόμμα Πούτιν

20/09/2026 - 10:51πμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικροεγκληματικότητα στην Αθήνα: Drones, αστυνομικοί με πολιτικά και «κόκκινες» ζώνες

20/09/2026 - 10:27πμ
Στιγμιότυπο από παραλία της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή, συνεχίζεται το καλοκαιρινό διάλειμμα

20/09/2026 - 8:10πμ
Σύσκεψη στα γραφεία της Deutsche Welle (φωτ.: 
EPA / Sebastien Nogier)
ΕΛΛΑΔΑ

Η φωνή που άκουγε η Ελλάδα στη χούντα δεν σιγεί – Διασώθηκε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle

19/09/2026 - 8:09μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν από το 2019 – Οι επιστολές που έμειναν αναπάντητες και το νέο βίντεο

19/09/2026 - 7:45μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα διαρρηκτών «σήκωνε» σπίτια στην Αττική: Έκαναν «φτερά» 179.000 ευρώ

19/09/2026 - 2:58μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λίμνη Ευβοίας – Αισθητός και στην Αττική

19/09/2026 - 1:30μμ
Τα Καλάβρυτα από ψηλά... με φόντο τον Ερύμανθο: ένα μυθικό βουνό (φωτ.: facebook.com/DiscoverKalavritaGR)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Καλαβρύτων: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών

19/09/2026 - 11:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχαιολόγοι εργάζονται ανάμεσα στα λίθινα κατάλοιπα του προϊστορικού οικισμού στο Λιμάν Τεπέ, στα Βουρλά (φωτ.: İzmir Metropolitan Municipality)

Μικρά Ασία: Σύστημα αποστράγγισης 5.000 ετών αποκαλύφθηκε στα Βουρλά

15 λεπτά πριν
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

39 λεπτά πριν
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

52 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

1 ώρα πριν
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

1 ώρα πριν
«Πίναξ Ανατομικός εκ Φυσιολογικόν σχήμα Ανθρώπου». Το κεφάλι σε φυσική διάσταση, από το αρχείο του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο (πηγή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης)

Ο εγκέφαλος ίσως είναι «δύο όργανα σε ένα» – Ανακάλυψη αλλάζει όσα ξέραμε για την ανάπτυξή του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV