pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαζικά ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη και «νέα φάση» του πολέμου

Ο Τραμπ απορρίπτει χερσαία επέμβαση στο Ιράν ως «χάσιμο χρόνου», ενώ η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη «για κάθε ενδεχόμενο»

6/03/2026 - 9:20πμ
Εικόνα από τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Τεχεράνης, σήμερα τα ξημερώματα (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)

Εικόνα από τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Τεχεράνης, σήμερα τα ξημερώματα (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αεροπορικές επιθέσεις «ευρείας κλίμακας» άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες το Ισραήλ κατά της  Τεχεράνης στοχεύοντας –σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό– «υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος», στο πλαίσιο μιας «νέας φάσης» του πολέμου στόχος της οποίας είναι η «διάλυση του καθεστώτος» του Ιράν καθώς και των στρατιωτικών του δυνατοτήτων.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο NBC News, χαρακτήριζε «χάσιμο χρόνου» την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράν.

«Αυτό είναι χάσιμο χρόνου. Έχουν χάσει τα πάντα. Έχασαν το ναυτικό τους. Έχασαν όλα όσα μπορούσαν να χάσουν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί ότι τυχόν αμερικανική χερσαία επιχείρηση στο ιρανικό έδαφος θα απέβαινε σε «καταστροφή» για την Ουάσιγκτον αφού είναι προετοιμασμένοι «για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για απόβαση», ο Τραμπ αντέταξε πως πρόκειται για «άχρηστο σχόλιο».

Διαδοχικές εκρήξεις στην Τεχεράνη

Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας στις 28 Φεβρουαρίου συνεχίζεται με ένταση, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στη Μέση Ανατολή και ανησυχία σε οικονομικούς παράγοντες παγκοσμίως, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή των μαχών», δήλωσε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ διαθέτουν επαρκή αποθέματα πυρομαχικών ώστε «να συνεχίσουν αυτή την εκστρατεία όσο χρειαστεί».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η κρατική τηλεόραση IRIB, μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν διαδοχικές εκρήξεις σε διάφορες συνοικίες της ιρανικής πρωτεύουσας, κυρίως στα ανατολικά και δυτικά προάστια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το λιβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, σημειώθηκαν νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε έξι κοινότητες στον νότιο Λίβανο, σε χωριό της περιοχής Μπααλμπέκ στα ανατολικά, αλλά και σε νότια συνοικία της Βηρυτού.

Καμία «διαπραγμάτευση»

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ, υποστήριξε ότι η πολεμική επιχείρηση εισέρχεται σε νέο στάδιο. Όπως δήλωσε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, «αφού ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη φάση της αιφνιδιαστικής επίθεσης, κατά την οποία εδραιώσαμε την αεροπορική υπεροχή και εξουδετερώσαμε το δίκτυο βαλλιστικών πυραύλων, περνάμε πλέον στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης».

Στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε να έχει προσωπικό ρόλο στην επιλογή του διαδόχου του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και εκτίμησε ότι διάδοχος δεν θα πρέπει να είναι ο γιος του.

Την έβδομη ημέρα της σύγκρουσης, το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει δυνατότητες επίθεσης. Σαουδική Αραβία και Κατάρ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αποκρούσουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον αεροπορικών βάσεων, ενώ στο Μπαχρέιν επλήγησαν δύο πολυκατοικίες και ένα ξενοδοχείο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίσης ότι εκτόξευσαν πυραύλους και εξαπέλυσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Τελ Αβίβ. Το βράδυ ακούστηκαν εκρήξεις στη μεγαλούπολη, χωρίς μέχρι στιγμής οι αρχές να αναφέρουν θύματα.

Την ίδια ώρα, το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που θεωρείται σύμμαχος του Ιράν, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού και ρουκέτες εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Εγιάλ Ζαμίρ, ο ισραηλινός στρατός έλαβε εντολή να προελάσει βαθύτερα στον νότιο Λίβανο και να επεκτείνει τον έλεγχο στα σύνορα.

Πανικός στη Βηρυτό

Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας επικράτησε έντονη αναστάτωση στη Βηρυτό, όταν το Ισραήλ εξέδωσε πρωτοφανή εντολή άμεσης απομάκρυνσης των κατοίκων από νότια συνοικία της πρωτεύουσας, η οποία θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ. Μέσα σε λίγη ώρα σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.

Λίγες ώρες αργότερα η περιοχή έγινε στόχος βομβαρδισμών, ανάμεσά τους και ενός «πολύ σφοδρού», σύμφωνα με το πρακτορείο ANI, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να πλήττει «υποδομές της Χεζμπολά».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι πρέπει να γίνει «το παν» ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παρασυρθεί ξανά ο Λίβανος στον πόλεμο, έπειτα από σχετική έκκληση του Λιβανέζου προέδρου Ζοζέφ Αούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον 123 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 683 είχαν τραυματιστεί από τη Δευτέρα. Στο Ιράν, το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε απολογισμό που κάνει λόγο για 1.230 νεκρούς, αν και το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τα στοιχεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν επίσης ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν βυθίσει 30 ιρανικά πλοία. Παράλληλα, το στρατηγικής σημασίας Στενό του Χορμούζ –από το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες διέρχεται περίπου το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου– παραμένει στην πράξη κλειστό.

Σε έναν ακόμη κρίσιμο άξονα, στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που θεωρούνται σύμμαχοι της Τεχεράνης, προειδοποίησαν ότι έχουν «το δάχτυλο στη σκανδάλη» και δηλώνουν «έτοιμοι» να εμπλακούν «ανά πάσα στιγμή».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αλλάζει την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας

5/03/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη, ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο και ένταση στο Κογκρέσο για τον ρόλο του Τραμπ

5/03/2026 - 8:52μμ
Ο Κίρο Γκλιγκόροφ με ψηφοδέλτια στα χέρια, σε εκλογικό κέντρο στα Σκόπια, 22 Μαρτίου 2009 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανά ΜΜΕ επικαλούνται τη CIA: Ελληνική προσφορά 100 εκατ. για αλλαγή ονόματος

5/03/2026 - 7:27μμ
Ο Κιρ Στάρμερ λίγο προτού ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία ενισχύει την Κύπρο εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

5/03/2026 - 6:01μμ
Η περιοχή της λεγόμενης Μέσης Ανατολής (φωτ.: Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί μετά το Ιράν απειλείται πόλεμος ανάμεσα στο Ιράκ και το Κουβέιτ

5/03/2026 - 4:48μμ
Καπνός από αναχαιτισμένους πυραύλους στον ουρανό της Ντόχα, στο Κατάρ. 5 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή – Επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου και συναγερμός στην Ανατολική Μεσόγειο

5/03/2026 - 3:36μμ
Επιβάτες πτήσης από το Ντουμπάι φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία (φωτ.:  EPA/GEORGE CHAN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

«Έξοδος» των κροίσων από το Ντουμπάι: Ιδιωτικά τζετ, πτήσεις 200.000 δολαρίων και οδική διαφυγή μέσω της ερήμου υπό τον φόβο των ιρανικών πυραύλων

5/03/2026 - 2:24μμ
Καπνός υψώνεται πάνω από το αεροδρόμιο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/RBC-Ukraine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανικά drones έπεσαν κοντά σε αεροδρόμιο και σχολείο του Αζερμπαϊτζάν, «απαντητικά μέτρα» εξετάζει το Μπακού – Εκατοντάδες νεκροί στη Μέση Ανατολή

5/03/2026 - 11:59πμ
Ιρανοί τρέχουν να προφυλαχθούν μετά από αεροπορικό πλήγμα στο κέντρο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Χτυπήσαμε αμερικανικό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο» – «Συνεχίστε μέχρι τέλους, είμαστε στο πλευρό σας», λένε οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

5/03/2026 - 10:53πμ
Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζουν βλήματα πάνω από την Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από Ισραήλ και Ιράν – Στο στόχαστρο της Τεχεράνης κουρδικοί στόχοι στο Ιράκ

5/03/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Τεχεράνης, σήμερα τα ξημερώματα (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)

Μαζικά ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη και «νέα φάση» του πολέμου

17 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης/EUROKINISSI)

Γιώργος Μπαμπινιώτης: «Η αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας από την UNESCO είναι ιστορικό γεγονός»

25 λεπτά πριν
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αισθητός στο Καστελλόριζο

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Πανααγόπουλος/ EUROKINISSI)

Περισσότερο φθινοπωρινός παρά ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Γάλλος μαθητής έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign