Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Αρμενίας και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan (Βαχάγκν Χατσατουριάν), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης καλωσόρισε τον Αρμένιο Πρόεδρο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας τους διαχρονικούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς των δύο χωρών και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλής των Ελλήνων προς την Αρμενία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν:
- η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, που θεωρείται κρίσιμη για τη σταθερότητα στον Νότιο Καύκασο
- οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας
- η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας
- η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς
- η περαιτέρω προσέγγιση της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την πλευρά του, ο Vahagn Khachaturyan τόνισε τη σημασία των διμερών σχέσεων και τη δέσμευση της χώρας του στις κοινές αξίες και την ειρήνη στην περιοχή. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο για τη στήριξη στις ευρωπαϊκές επιδιώξεις της Αρμενίας.
Μετά τη συνάντηση, ο Αρμένιος Πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους της Βουλής και επισκέφθηκε την έκθεση Το Δικό μας Σύνταγμα 1975-2025.
Στη συνάντηση συμμετείχαν Έλληνες και Αρμένιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας Βασίλειος Οικονόμου, καθώς και μέλη της αρμενικής κυβερνητικής και διπλωματικής αντιπροσωπείας.
















