pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε στα 95 του ο επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

Ο πολυβραβευμένος πρωταγωνιστής των ταινιών «Ο νονός» και «Αποκάλυψη τώρα» άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο

16/02/2026 - 9:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ, μία από τις πιο επιδραστικές μορφές της μεγάλης οθόνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Λουτσιάνα, ανακοινώνοντας ότι άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο ράντσο του στη Βιρτζίνια.

Σε συγκινητική δήλωσή της, η σύζυγός του ανέφερε: «Στον κόσμο ήταν ένας βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης, αφηγητής. Για μένα ήταν τα πάντα». Τόνισε ακόμη πως η αφοσίωσή του στην τέχνη του ήταν ισάξια της αγάπης του για τους ρόλους που ενσάρκωνε, το καλό φαγητό και τις συζητήσεις με φίλους, επισημαίνοντας ότι κάθε του ερμηνεία άφηνε πίσω της κάτι διαχρονικό.

Επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του ως αλκοολικός τραγουδιστής της κάντρι στην ταινία Τρυφερές Σχέσεις (1983). Υπήρξε, όμως, αξέχαστος και για τους ρόλους του στις ταινίες Ο νονός, Ο νονός ΙΙ, Αποκάλυψη τώρα, Σκιές και σιωπή και στη μίνι σειρά Lonesome dove, εδραιώνοντας τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο Ντιβάλ έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ και για τις ερμηνείες του στις ταινίες The great Santini, Ο απόστολος, Ο κατήγορος και Ο δικαστής. Στην ταινία Ο απόστολος μάλιστα υπήρξε σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη χρηματοδότηση της ταινίας.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Ρόμπερτ Άλτμαν στο MAS*H και ο Τζωρτζ Λούκας στο THX 1138. Πρωταγωνίστησε επίσης στα Αληθινό θράσος, Το δίκτυο, Ο καλύτερος και Μέρες κεραυνού, αποδεικνύοντας την ευελιξία και το εύρος του ταλέντου του.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε στις ταινίες Οι χήρες, Οι 12 ορφανοί και Hustle, παραμένοντας ενεργός μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Η ζωή πριν από τη δόξα

Γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου 1931 στο Σαν Ντιέγκο, υπηρέτησε δύο χρόνια στον στρατό προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1955 για να σπουδάσει υποκριτική στη σχολή του Sanford Meisner. Συγκατοίκησε με τον ανερχόμενο τότε Ντάστιν Χόφμαν, ενώ στον ίδιο κύκλο ανήκε και ο Τζιν Χάκμαν. Ο Χόφμαν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως ένιωθε ότι «ο Μπόμπι ήταν ο νέος Μπράντο».

Το 1992 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Butcher’s Run Films, συνεχίζοντας να δημιουργεί και πίσω από τις κάμερες. Δεν απέκτησε παιδιά. Στο πλευρό του στο τέλος της ζωής του βρισκόταν η τέταρτη σύζυγός του, με καταγωγή από την Αργεντινή, η οποία είχε εμφανιστεί μαζί του στις ταινίες Assassination tango και Παγιδευμένος.

Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ αφήνει πίσω του μια τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά και μια φιλμογραφία που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δραματική έκκληση μιας μητέρας στον πάπα – Μεταμόσχευσαν στον δίχρονο γιο της κατεστραμμένη καρδιά

16/02/2026 - 1:25μμ
Αφίσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται πίσω από ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ναυπήγηση πλοίων μαζί με τις ΗΠΑ

16/02/2026 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν για τις σορούς 67 μελών μιας οικογένειας κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, που καταστράφηκε μετά από ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια πλευρά της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη δέσμευση για άμεση αποστρατιωτικοποίηση – 5 δισ. δολ. για την ανοικοδόμηση της Γάζας

16/02/2026 - 12:01πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Συντονισμός Τραμπ-Νετανιάχου για αυστηρότερη πίεση στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου

15/02/2026 - 10:00πμ
Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

14/02/2026 - 11:37μμ
Ιρανή προσπερνά αντιαμερικανική γιγαντοαφίσα που κοσμεί πλατεία της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο γιος του σάχη κάνει έκκληση για μια στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ

14/02/2026 - 7:21μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διακρίνεται στην γιγαντοοθόνη κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι από Μόναχο: Η Ουκρανία καλείται «πολύ συχνά» να κάνει παραχωρήσεις, ο Πούτιν είναι σκλάβος του πολέμου

14/02/2026 - 5:54μμ
Στιγμιότυπα από το χάος που ξέσπασε μέσα στο αεροσκάφος της Jet2 (πηγή: Storyful / Suleyman Ozgur Das)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Βρετανία: Καβγάς στον αέρα, έκτακτη προσγείωση στο Βέλγιο

14/02/2026 - 1:22μμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο στο βήμα της 62ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο από Μόναχο: Η μοίρα ΗΠΑ και Ευρώπης είναι κοινή – Τα λάθη έγιναν μαζί, μαζί πρέπει να διορθωθούν

14/02/2026 - 12:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου προκαλεί τον Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές «τώρα»

13/02/2026 - 2:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Πέθανε στα 95 του ο επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

5 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super League: Πήρε τον βαθμό στο Περιστέρι ο Πανσερραϊκός

28 λεπτά πριν
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ το 2018 (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η κυρία των γραμμάτων Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – Από το προσφυγικό σπιτάκι στον Βύρωνα στην κορυφή της Σορβόνης

56 λεπτά πριν
Ο Σήφης Βαλυράκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου)

Δίκη Βαλυράκη: Στο μικροσκόπιο η κατάθεση που αντικρούει το άλλοθι των δύο κατηγορούμενων ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα

1 ώρα πριν
Θαμμένος σχεδόν 8 μέτρα κάτω από τη σύγχρονη Τραπεζούντα βρέθηκε ο αρχαίος ποτάμιος λιμένας, ο τρίτος γνωστός σε όλο τον κόσμο (φωτ.: IHA)

Στην Τραπεζούντα εντοπίστηκε ο τρίτος γνωστός ποτάμιος λιμένας στον κόσμο – Αρχαιολογική ανατροπή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Nα απαιτούμε δικαιοσύνη δεν αποτελεί πράξη εχθρότητας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign