Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τον διαρρήκτη που ευθύνεται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι – ο 37χρονος έχει ήδη συλληφθεί και ομολογήσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, πήγε να κλέψει χαλκό και έβαλε φωτιά στα καλώδια προκειμένου να ξεχωρίσει το πλαστικό από το χαλκό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο κτήρια.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 37χρονος είναι σεσημασμένος για ληστείες, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών.
Πριν από λίγους μήνες είχε απειλήσει με μαχαίρι μια γυναίκα στο κέντρο του Μενιδίου, ενώ τον περασμένο μήνα λήστεψε ανήλικο. Είχε συλληφθεί τέσσερις φορές και είχε αφεθεί ελεύθερος.
Όπως φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, έφτασε με ποδήλατο στο εργοστάσιο στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Κατάρα, μπήκε στο προαύλιο, έκλεψε τα καλώδια και έβαλε φωτιά προκειμένου να κρατήσει μόνο το χαλκό. Η φωτιά όμως ξέφυγε και επεκτάθηκε στα διπλανά κτήρια.
Ο ίδιος επιχείρησε να μαζέψει τα καλώδια και να τα τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων, αλλά λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς ανέβηκε στο ποδήλατο και έφυγε.
















