pontosnews.gr
Δευτέρα, 9/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με λάμψη, παλμό και χιλιάδες συμμετέχοντες άνοιξε η αυλαία για το Πατρινό Καρναβάλι

Η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα «πλημμύρισε» μουσική και χρώματα στην επίσημη τελετή έναρξης με κεντρικό μήνυμα «Βγες από την Οθόνη»

17/01/2026 - 11:44μμ
Παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων για την έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας σήμερα, 17 Ιανουαρίου (φωτ.: EUROKINISSI)

Παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων για την έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας σήμερα, 17 Ιανουαρίου (φωτ.: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια εντυπωσιακή και άκρως συμμετοχική τελετή στην πλατεία Γεωργίου, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι.

Η πόλη μπήκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς, δίνοντας το σύνθημα για έναν μήνα γεμάτο δημιουργία, φαντασία και γιορτινή διάθεση.

Κεντρικός άξονας της φετινής τελετής ήταν το θέμα «Βγες από την Οθόνη», ένα κάλεσμα προς όλους να αφήσουν πίσω την απομόνωση της ψηφιακής πραγματικότητας και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ανθρώπινης επαφής, της παρέας και της κοινής χαράς.

Η καλλιτεχνική αφήγηση της βραδιάς ξεδιπλώθηκε σε τρία βασικά στάδια: αρχικά, η αφύπνιση του κοινού μέσα από μουσικές και αφηγηματικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια, η ανάδειξη της συλλογικής συμμετοχής της πόλης, των ομάδων και των φορέων τηςκαι τέλος, η κορύφωση της γιορτής με έντονο εορταστικό χαρακτήρα και ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ζωντανή μουσική με μπάντα επί σκηνής, τη συμμετοχή μουσικών, χορωδιών και ορχηστρών της πόλης, θεατρικά και αφηγηματικά στοιχεία με τελάλη και καραγκιόζη, καθώς και ακροβάτες και performers με έντονο κινησιολογικό ρόλο, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό θέαμα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ, Παύλος Σκούρας, υπογράμμισε ότι η τελετή αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο εγχείρημα στο οποίο συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικά σύνολα, χορωδίες, ορχήστρες, ακροβάτες και ηθοποιοί, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργική δυναμική και το καλλιτεχνικό απόθεμα της Πάτρας.

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κήρυξε επίσημα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, τονίζοντας ότι το καρναβάλι ξεκινά το όμορφο ταξίδι του με πρωταγωνίστρια τη νεολαία και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτες κέφι, φαντασία και δημιουργικότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, στο συμβολικό μήνυμα της παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου από τα παιδιά της πόλης, κάνοντας λόγο για ελπίδα, φως και αισιοδοξία.

Ο δήμαρχος επισήμανε τον κοινωνικό και σατιρικό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο, όπως είπε, αμφισβητεί, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται και σχολιάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, στέλνοντας πανελλαδικά μήνυμα ζωής, χαράς και αλληλεγγύης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου, με τους σοκολατορίχτες να γλυκαίνουν το πλήθος, ενώ ακολούθησε μεγάλο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης.

•Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε φορτηγό με κούτες γεμάτες από λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: 26 συλλήψεις, 14 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, 7 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι – Εμπλέκεται και αστυνομικός

9/02/2026 - 1:16μμ
Αρχαιοελληνική επιγραφή στο Μουσείο της Ακρόπολης (φωτ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Επίσημη εκδήλωση από το ΥΠΕΞ με Τασούλα, Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Μπαμπινιώτη

9/02/2026 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Παναγόπουλου: Οι σκοτεινές διαδρομές του χρήματος – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών

9/02/2026 - 9:10πμ
Το σιντριβάνι μέσα στο οποίο έπεσε το άτυχο κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Διασωληνωμένο το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι – Στον εισαγγελέα οι γονείς

9/02/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού και πάλι – Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα

9/02/2026 - 8:00πμ
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Βιολάντα»: Την έντονη μυρωδιά στο εργοστάσιο επιβεβαιώνουν πάνω από 25 εργαζόμενοι

8/02/2026 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός άνδρα εντοπίστηκε σε αμάξι που έπεσε από γκρεμό

8/02/2026 - 11:15μμ
Το σιντριβάνι στην στην πλατεία Δαβάκη, από το οποίο ανασύρθηκε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Κοριτσάκι ανασύρθηκε από σιντριβάνι χωρίς τις αισθήσεις του

8/02/2026 - 9:51μμ
Φουσκωμένα τα νερά στη Θράκη μετά την υπερχείλιση φραγμάτων στη Βουλγαρία (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρδας: Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του νερού στο Πύθιο

8/02/2026 - 3:41μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο: Βρέθηκαν δύο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους κοντά στη Νέα Βύσσα Έβρου

8/02/2026 - 11:49πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε φορτηγό με κούτες γεμάτες από λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: 26 συλλήψεις, 14 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, 7 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι – Εμπλέκεται και αστυνομικός

32 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από παλιότερο μνημόσυνο στον ανδριάντα του Ευκλείδη Κουρτίδη, του παλικαριού της Σάντας (φωτ.: facebook/Basil Sakellarides)

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Επτάκωμο Σάντα»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com / epona.gr)

ΕΠΟΝΑ: Η ποντιακή νεολαία της Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου ΔΣ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: greeknewsusa.com)

Η ελληνική ομογένεια στη Νέα Υόρκη τιμά την ελληνική γλώσσα με ένα ξεχωριστό «κυνήγι θησαυρού»

2 ώρες πριν
Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ, εδώ σε φωτογραφία του 2023, αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας)

Ρωσία: «Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του στρατηγού Βλ. Αλεξέγεφ εκτελούσαν εντολές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

3 ώρες πριν
Μικρός ομογενής μιλά στην εκδήλωση των εγκαινίων (φωτ.: facebook/Pontic Greek Community of Armenia)

Αρμενία: Εγκαινιάστηκε το σχολείο «Λόγος Ελληνικός του Ερεβάν» – Σημείο αναφοράς με τη στήριξη των Ποντίων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign