Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) προσκαλεί, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 18:30, στην παρουσίαση του Ημερολογίου του για το 2026, με τίτλο Θεσσαλονικέων Ενθυμήματα. Εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια της Θεσσαλονίκης (1896-1912), στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου»).
Για το υψηλής αισθητικής ημερολόγιο-λεύκωμα, που σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση της διευθύντριας του ΙΜΜΑ Αθηνάς Παυλίδου «είναι ένας περίπατος στη Θεσσαλονίκη του 19ου και του 20ού αιώνα», θα μιλήσουν οι:
- Γιώργος Θωμαρέης, Πολιτικός Μηχανικός-Συλλέκτης
- Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ)-Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΙΜΜΑ)
Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η φιλόλογος-μουσειολόγος και διευθύντρια του ΙΜΜΑ Αθηνά Παυλίδου.

















