pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπελλο Ελλάδας: Με ήρωα τον Μοναστηρλή στους «8» ο ΠΑΟΚ – Πρόκριση για Άρη, Κηφισιά

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-4 στα πέναλτι του Ατρόμητου, ενώ Άρης και Κηφισιά απέκλεισαν Παναιτωλικό και Βόλο

6/01/2026 - 10:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM  / Βασίλης Βερβερίδης)

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένας απρόσμενος ήρωας, ο Δημήτρης Μοναστηρλής, ήταν αυτός που στη διαδικασία των πέναλτι χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση επί του Ατρόμητου για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ασπρόμαυροι» θα βρουν μπροστά τους την επόμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό, στο Φάληρο.

Ο 21χρονος τερματοφύλακας, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, απέκρουσε το πέναλτι – τελευταίο της ψυχοφθόρας διαδικασίας – του Θανάση Καραμάνη, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν θαρραλέα στο ματς. Στο 5΄, μάλιστα, ο Τζόντζο Κένι πραγματοποίησε σωτήρια προβολή προ του Παναγιώτη Τσαντίλα, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Μοναστηρλή μετά το γύρισμα του Μπάκου. Ακολούθησαν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, όλες με τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Σε αυτή του 9΄ ο Αλεξέι Κοσέλεφ χρειάστηκε να επέμβει στη δεξιά του γωνία, σε εκείνες του 11΄ και τους 17΄ ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί και το αριστερό δοκάρι, αντίστοιχα. Πιο σπουδαία επέμβαση, εκείνη στο 27΄, με την μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια μετά από πίεση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ πάνω στον Μανσούρ, αλλά ο Κοσέλεφ φώναξε «παρών». Όπως και ο Μοναστηρλής δύο λεπτά μετά στην απέναντι εστία, στο διαγώνιο σουτ του Τσαντίλα έπειτα από την κάθετη πάσα του Πίτερ Μίχορλ.

Ήταν κι η τελευταία, ουσιαστικά, ευκαιρία του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ξεκίνησε με νέα, χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντέλια – τον πρόλαβε ο Μανσούρ με εξαιρετική προβολή. Και στο 52΄ ο Ατρόμητος προηγήθηκε. Από βολέ του Κοσέλεφ, ο Μπάκου ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με τρομερό, φαλτσαριστό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Μοναστηρλή. Οι ισορροπίες, όμως, αποκαταστάθηκαν μόλις δυο λεπτά μετά.

Εξαιρετική και γρήγορη εναλλαγή πασών των Γερεμέγεφ, Μαγκομέντ Οζντόεφ Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο αρχηγό του ΠΑΟΚ να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Κοσέλεφ για το 1-1. Ο πρώην τερματοφύλακα της Λαμίας είπε «όχι» ξανά στον Κωνσταντέλια (63΄), με τους δυο προπονητές να προχωρούν σε κινήσεις για να βρουν το γκολ της πρόκρισης.

Φάση διαρκείας στο 81΄, είχε ως τελική κατάληξη το άστοχο γυριστό του Γιώργου Γιακουμάκη ενώ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κατέληξε το πλασέ του Τάισον στο επόμενο λεπτό. Στο 90΄, με δυνατή κεφαλιά ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοσέλεφ, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι: Γιάννης Μιχαηλίδης 1-0 (σε δεύτερη εκτέλεση λόγω διπλής επαφής), Παναγιώτης Τσακμάκης 1-1, Τζόντζο Κένι 2-1, Αϊτόρ Γκαρθία 2-2, Τόμας Κεντζιόρα 3-2, Μπράιαν Παλμεζάνο 3-3, Τάισον 4-3, Μανσούρ 4-4, Γιώργος Γιακουμάκης 5-4, Θανάσης Καραμάνης απέκρουσε ο Μοναστηρλής.

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Από στατικές φάσεις απείλησαν αρχικά οι γηπεδούχοι, με τις κεφαλιές των Μορόν (2΄) και Φαμπιάνο Λέισμαν (6΄), έπειτα από φάουλ και κόρνερ, αντίστοιχα, του Μόντσου Ροντρίγκεθ να σταματούν στον καλά τοποθετημένο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ακολούθησε ένα άκαρπο διάστημα πίεσης των «κίτρινων», για να φτάσουμε στο ημίωρο. Ο Μισεουί δοκίμασε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μορόν με άπιαστη κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0 – γκολ που… έστειλε όλους τους παίκτες του Άρη στον Μανόλο Χιμένεθ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να βγει από την περιοχή του. Και, μάλιστα, πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Πάλι από ενέργεια του Μισεουί, με τον 21χρονο Ολλανδό να κινείται παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, να στρώνει στον Ράτσιτς και τον Σέρβο με το δεξί να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς για το 2-0 – το πρώτο γκολ του 27χρονου Σέρβου μέσου με τους Θεσσαλονικείς.

Η επέμβαση του Γιώργου Αθανασιάδη στην προσπάθεια του Κόστα Άλεξιτς στις καθυστερήσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πρώτη αντίδραση των «καναρινιών». Κι οι δυο μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ανάπαυλα, ως μια δεύτερη. Κι η ωραία ατομική ενέργεια του Ματσάν (47΄), που όμως σούταρε πάνω στον Αθανασιάδη, μια τρίτη.

Ναι μεν, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους, που αποτυπωνόταν κυρίως στις ενέργειες των Μπένι Ενκολόλο και Ματσάν (62΄), όμως, δε, άφηναν και κενά πίσω. Χαρακτηριστικές οι φάσεις των Φρέντρικ Γένσεν (54΄) και Κάρλες Πέρεθ (61΄) που άργησαν πολύ να σουτάρουν. Επιπλέον, η κεφαλιά του Τίνο Καντεβέρε με τη συμπλήρωση 71 λεπτών, μετά τη σέντρα του Μόντσου, «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μιχάλης Παναγίδης ουσιαστικά προ κενής εστίας απέτυχε να σκοράρει έπειτα από προσπάθεια του Καντεβέρε, με τον Άρη να αποτυγχάνει να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Δεν το πλήρωσε, όμως, αφού ο Ματσάν στο 84΄, ενώ απέφυγε με υπέροχη ενέργεια του Άλβαρο Τεχέρο, δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά προ του Αθανασιάδη. Και στο 89΄ μετά από ψαλιδάκι του Άλεξιτς, ο τερματοφύλακας του Άρη πρόλαβε στη δεξιά του γωνιά τον Γκούσταβ Γκράναθ προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση στο ερώτημα «μπορεί η Κηφισιά χωρίς τους Τεττέη και Παντελίδη;» δόθηκε σήμερα στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, νίκησε 1-0 τον Βόλο και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, όπου την ερχόμενη εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 10΄ για λογαριασμό του Βόλου. Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Ασεχνούν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια η μπάλα «προσγειώθηκε» λίγο έξω από τη γραμμή του τέρματος του Ξενόπουλου και απομακρύνθηκε. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 20΄. Μετά από σέντρα του Ασεχνούν και σουτ του Κάργα η μπάλα «έγλειψε» τη ρίζα της αριστερής δοκού του Ξενόπουλου και πέρασε άουτ. Οι Βολιώτες συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς να μπορούν να σκοράρουν και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το ματς κρίθηκε από το υπέροχο γκολ του Αμάνι στο 81΄. Είκοσι έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο 27χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού βρήκε ελάχιστο ελεύθερο χώρο και με δυνατό σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σιαμπάνη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωμπάσκετ U18: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Εφήβων

29/07/2026 - 9:59μμ
Aπόστολος Τεληκωστόγλου και Ντορέττα Παπαδημητρίου στο νέο επεισόδιο του vidcast Game On
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Game on με την Ντορέττα Παπαδημητρίου

29/07/2026 - 3:35μμ
(Φωτ.: facebook / AEK Basketball Club)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην ΑΕΚ μέχρι το 2075 η SUNEL Arena

29/07/2026 - 10:23πμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάλη: Σάρωσε η Ελλάδα σε διεθνές τουρνουά στη Σερβία

27/07/2026 - 2:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

26/07/2026 - 9:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

26/07/2026 - 8:27μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική ομάδα πόλο: Η δικαίωση της πιο επιτυχημένης ομάδας του ελληνικού αθλητισμού

26/07/2026 - 5:19μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Πρώτη παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα με έξι μετάλλια

26/07/2026 - 3:30μμ
Ο Θοδωρής Βλάχος και οι... χρυσοί παίκτες του, μετά την απονομή των μεταλλίων (φωτ.: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η στιγμή της απόλυτης δικαίωσης: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική πόλο

26/07/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους χρυσό μετάλλιο η Εθνική πόλο – Κυπελλούχος κόσμου η Ελλάδα!

26/07/2026 - 12:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)

Ρέθυμνο: Νέα φωτιά, στον Ασώματο Αγίου Βασιλείου – Ήχησε το 112, στη μάχη τρία ελικόπτερα

24 λεπτά πριν
Το Καριάνδειο ελληνικό Παρθεναγωγείο της Αγχιάλου πριν από την πυρπόληση της πόλης. Στις 30 Ιουλίου 1906 το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες και από αυτό απέμειναν μόνο οι τοίχοι (φωτ.: Ιστορικό Μουσείο Πομόριε)

Σαν σήμερα το πογκρόμ της Αγχιάλου: Η πόλη που κάηκε στον Εύξεινο Πόντο και ξαναγεννήθηκε στη Μαγνησία

48 λεπτά πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

2 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου Κρήτης, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Ρέθυμνο: Δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά στην Αγία Παρασκευή – Οι άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Φωτιά τώρα στην Κερατέα, στον Χάρακα – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign