Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, μετά την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που έφερε σημαντικές αναταράξεις στη χώρα.
Η σύγκληση της συνεδρίασης έγινε κατόπιν αιτήματος της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη θητεία της ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την εκλογή της τον περασμένο Μάιο.
Την πρωτοβουλία υποστήριξαν επίσης δύο μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου, η Κίνα και η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή ανησυχία για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την ανάγκη άμεσου διαλόγου για την κρίση.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην περιοχή.






![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-360x180.jpg)









