Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν, είχε σήμερα συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσωπεία της Χαμάς, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Χαλίλ Αλ Χάγια.
Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, η συνάντηση επικεντρώθηκε στον συντονισμό των απαραίτητων μέτρων ώστε να προχωρήσει η δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο ανωνυμίας, οι συνομιλίες περιλάμβαναν τρόπους για να αποφευχθούν ενδεχόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας από την πλευρά του Ισραήλ, καθώς και την επίλυση των τελευταίων εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την εφαρμογή της επόμενης φάσης του σχεδίου. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
















