pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Η Ρωσία κλιμακώνει τα πλήγματα κατά μήκος του Εύξεινου Πόντου

Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι καμία εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να διεξαχθεί στα τμήματα της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή

20/12/2025 - 4:44μμ
Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους (φωτ.: Western OTO NGU)

Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους (φωτ.: Western OTO NGU)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ρωσία κλιμακώνει τα πλήγματα στην περιφέρεια της Οδησσού κατά μήκος του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ άλλων εναντίον ενεργειακών υποδομών και κρίσιμων διαδρομών της Ουκρανίας προς τα σύνορα με τη Μολβαδία.

Σήμερα, Σάββατο, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Μόσχα επιτέθηκε στο λιμάνι Πιβντένι, στη νότια Ουκρανία, σε μια σχεδόν ασταμάτητη εκστρατεία επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον μιας περιοχής όπου λειτουργούν λιμάνια κρίσιμης σημασίας για το ξένο εμπόριο της Ουκρανίας και τις προμήθειες καυσίμων της, αφού η Μόσχα απείλησε να αποκλείσει την Ουκρανία από τη θάλασσα.

Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν κλιμακωθεί ακόμα κι αν οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο το τερματισμό του πολέμου.

Αμερικανοί διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχους στη Φλόριντα σήμερα στην τελευταία κατά σειρά προσπάθεια να συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

The crew of a Turkish amphibious ship filmed Ukrainian air defense systems in the Odessa port and posted the footage online without censorship. In addition to anti-aircraft guns, two active lasers are visible. Their purpose is unclear: whether they blind drones, serve to guide… pic.twitter.com/BoCBLVmF9j

— Sprinter Press (@SprinterPress) December 19, 2025

Η σημερινή επίθεση στο λιμάνι Πιβντένι είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν δεξαμενές, είπε ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξίι Κουλέμπα, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, μία ημέρα αφότου μια πυραυλική επίθεση στο λιμάνι σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 30.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν μία γέφυρα στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου, κοντά στο χωριό Μαγιάκι, βορειοανατολικά του Πιβντένι, είπαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Так зараз виглядає міст у Маяках. Він знаходиться під атакою вже 8 днів. Якщо міст зруйнують, південь Одеської області буде відрізаний від решти території України. pic.twitter.com/YIaYcof1wo

— SveT IanA (@SVETLAN88519811) December 19, 2025

Η γέφυρα αποτελεί τη μοναδική βασική διαδρομή προς τα συνοριακά σημεία διέλευσης της Μολδοβίας στα δυτικά.

«Χωρίς να καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στο μέτωπο, ο εχθρός επιχειρεί να τρομοκρατήσει αμάχους για να δημιουργήσει εσωτερική αποσταθεροποίηση. Αυτά τα σχέδια είναι ξεκάθαρα και τα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά μαζί με τους πολίτες της Οδησσού», έγραψε στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Βίκτορ Μικίτα.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει τις επιθέσεις.

Οι ουκρανικές αρχές οδήγησαν προσωρινά επιβάτες προς όλα σημεία διέλευσης προς τη Μολδαβία. Ο Μικίτα είπε πως η Ουκρανία θα δημιουργήσει όσες εναλλακτικές διαδρομές διέλευσης καταστούν αναγκαίες, «ανεξάρτητα πόσο σκληρά ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τη σύνδεση».

Καμιά εκλογική αναμέτρηση στις περιοχές υπό ρωσική κατοχή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού και συμπλήρωσε ότι καμία εκλογική αναμέτρηση στην Ουκρανία δεν μπορεί να διεξαχθεί στα τμήματα της χώρας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή και η εκλογική διαδικασία μπορεί μονάχα να λάβει χώρα εφόσον υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε πως το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει το προκαταρκτικό έργο για τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή στις εκλογές για τους Ουκρανούς που ζουν στο εξωτερικό.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρότειναν μια συνάντηση με τους Ουκρανούς και Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι όπου οι τελευταίοι έχουν μεταβεί για συνομιλίες με τους Αμερικανούς επί τους σχεδίου τους για την Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον «πρότεινε μια μορφή, εξ όσων γνωρίζω, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ρωσία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να παραστούν και ότι «θα είχε νόημα να υπάρξει μια τέτοια κοινή συνάντηση (…) αφού ενημερωθούμε για τα πιθανά αποτελέσματα των συναντήσεων που έχουν ήδη λάβει χώρα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ και κεντρικό τίτλο τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί: «Η συμφωνία με το Ομάν δεν σημαίνει ότι ανοίγουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ». 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κρατά «κλειδωμένο» το Ορμούζ – Ο βαρύς λογαριασμός που στέλνει στις ΗΠΑ

9/08/2026 - 10:58πμ
Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, στη Γερμανία, στις 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το drone με εκρηκτικά στη Λειψία και ο «ακήρυχτος» πόλεμος κατά της Ευρώπης

9/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν και πάλι πάνω από στρατιωτική βάση

9/08/2026 - 12:30πμ
Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

8/08/2026 - 11:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

38 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

8ο Αντάμωμα στην Κερκίνη Σερρών με λαϊκά και ποντιακά

26 λεπτά πριν
Ο Μάνος Ελευθερίου (φωτ. αρχείου : Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Μάνος Ελευθερίου: Δεν ήταν μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και συλλέκτης μικρασιατικών κειμηλίων

1 ώρα πριν
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

2 ώρες πριν
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Στο Παρίσι η ελληνική κολύμβηση για το 38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign