Χειροπέδες για διακεκριμένη κλοπή πέρασαν σε 47χρονο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον συνέλαβαν απογευματινές ώρες της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέσω της ταράτσας του κτηρίου ο δράστης μπήκε σε γραφεία τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αφού εντόπισε τα κλειδιά των γραφείων, αφαίρεσε από τα γραφεία πλήθος ηλεκτρονικού εξοπλισμού (μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, λάπτοπ, προτζέκτορες, πληκτρολόγια και οθόνες).
Ενδεικτικό της θρασύτητάς του αποτελεί το γεγονός ότι το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου επέστρεψε προκειμένου να μεταφέρει τα υπόλοιπα κλοπιμαία, τα οποία είχε κρύψει σε ταράτσα και υπόγειο χώρο, όπου και συνελήφθη. Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 34 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 7 λάπτοπ, 5 προτζέκτορες, 20 οθόνες, 10 πληκτρολόγια και πλήθος κλειδιών γραφείων.

Ο κατηγορούμενος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
















