pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ένοπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Μέχρι στιγμής ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και δεν έχει ταυτοποιηθεί

14/12/2025 - 8:35πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα

Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περισσότερα από 400 μέλη των δυνάμεων επιβολή της τάξης συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης με πυροβόλο όπλο στο πανεπιστήμιο Brown, στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, από την οποία σκοτώθηκαν δύο φοιτητές, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το πανεπιστήμιο παραμένει σε lockdown αρκετές ώρες αφού ο δράστης εισήλθε κρατώντας όπλο σε ένα κτήριο όπου βρίσκονταν φοιτητές. Οι δρόμοι γύρω από την πανεπιστημιούπολη είναι γεμάτοι με οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ώρες μετά το συμβάν.

Ο ύποπτος παραμένει ασύλληπτος, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ αστυνομικοί, πράκτορες του FBI και της υπηρεσίας Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF) πραγματοποιούν έρευνες στους δρόμους και τα κτίρια γύρω από την πανεπιστημιούπολη.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Πρόβιντενς, ο Τίμοθι Ο’ Χάρα, δήλωσε ότι ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα. Ο Ο’ Χάρα πρόσθεσε ότι ο ύποπτος ενδέχεται να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα. Αν και οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κάλυκες στον τόπο του συμβάντος, προς το παρόν δεν θα δώσουν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το όπλο που χρησιμοποίησε, το οποίο δεν έχει βρεθεί.

The surveillance video Rhode Island authorities released of the suspected Brown University shooter is a brief, poor-quality clip showing only a man in dark clothing casually walking away from the area.

It provides no clear view of his face and looks like it was filmed off a… pic.twitter.com/nkgPZgzDsB

— World Monitor (@MonitorWarnow) December 14, 2025

Όπως εκτιμούν οι αρχές, ο ένοπλος διέφυγε αφού πυροβόλησε εναντίον φοιτητών στο κτήριο μηχανικών Barus & Holley του πανεπιστημίου Μπράουν, οι πόρτες του οποίου δεν ήταν κλειδωμένες.

«Είμαστε μιάμιση εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος του Πρόβιντενς Μπρετ Σμάιλι. «Παρακαλώ, προσευχηθείτε για αυτές τις οικογένειες».

Επτά από τους εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

Το Brown, που βρίσκεται στο Κόλετζ Χιλ στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ, αποτελείται από εκατοντάδες κτίρια, μεταξύ των οποίων αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και κοιτώνες.

«Αυτή είναι μια μέρα που κανείς εύχεται να μην συμβεί ποτέ», δήλωσε η πρύτανης του Μπράουν, η Κριστίνα Πάξσον, επιβεβαιώνοντας ότι όλα ή σχεδόν όλα τα θύματα είναι φοιτητές.

Κάτω από τα γραφεία για ώρες

Καθώς διαδίδονταν τα νέα για τους πυροβολισμούς, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους φοιτητές να αναζητήσουν καταφύγιο στο σημείο όπου βρίσκονταν.

Ο φοιτητής Τσιάνγκ- Χενγκ Τσιέν δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WJAR ότι βρισκόταν σε ένα εργαστήριο μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές του όταν έλαβε μήνυμα ότι υπάρχει ενεργός δράστης στο πανεπιστήμιο. Και οι τέσσερις μπήκαν κάτω από τα γραφεία τους και παρέμειναν εκεί για περίπου δύο ώρες.

Brown University, shooting which left 2 dead and 9 injured. pic.twitter.com/SYWU8LNJcH

— Spot on 101 (@Spoton101) December 14, 2025

Ο Ντάνιελ ΜακΚι κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ δεσμεύθηκε ότι ο δράστης θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. «Θα φροντίσουμε να συλλάβουμε το πρόσωπο που προκάλεσε τόσα δεινά σε τόσους πολλούς ανθρώπους», τόνισε.

Η έρευνα για τον δράστη είναι δύσκολη καθώς χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους του Πρόβιντενς χθες το βράδυ, είτε για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους είτε για να παρακολουθήσουν συναυλίες και εκδηλώσεις, εξήγησαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Η αστυνομία εξετάζει προσεκτικά τα βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή και ζητεί από αυτόπτες μάρτυρες να της προσφέρουν όποια πληροφορία διαθέτουν προκειμένου να συμβάλλουν στον εντοπισμό του ενόπλου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, την οποία χαρακτήρισε «φρικτή».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε για τα θύματα και για όσους έχουν τραυματιστεί σοβαρά», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες αντίστοιχα περιστατικά κάθε χρόνο

Με τα όπλα που κυκλοφορούν στη χώρα να είναι περισσότερα από τους κατοίκους, οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών σε επεισόδια με πυροβολισμούς απ’ οποιαδήποτε άλλο οικονομικά ανεπτυγμένο κράτος.

Οι ένοπλες επιθέσεις αποτελούν μάστιγα, την οποία η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αποδεικνύεται πως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί Αμερικανοί αντιτίθενται σθεναρά στον περιορισμό της οπλοκατοχής. Το δικαίωμα των πολιτών να κατέχουν όπλα κατοχυρώνεται από τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive, που ορίζει τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών ως οποιοδήποτε περιστατικό με τέσσερα ή περισσότερα θύματα, έχει καταγράψει 389 φέτος, ανάμεσά τους τουλάχιστον έξι σε σχολεία.

Το 2024 περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη την ίδια πηγή, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αυτοκτονίες, ενώ το 2025 καταγράφηκαν περισσότερα από 500 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών.

Από όλες αυτές τις σφαγές, εκείνες που διαπράττονται σε σχολεία ή έχουν στόχο παιδιά αφήνουν ένα βαθύτερο σημάδι στη συλλογική μνήμη. Το 2022, η πόλη Ουβάλντε στο Τέξας βυθίστηκε στο πένθος έπειτα από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο, στην οποία σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Πόλεμος τέλος – Χαιρετίζει η παγκόσμια κοινότητα

15/06/2026 - 9:33πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στο προεδρικό όχημα κοντά στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Matt Kaminsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Χρόνια πολλά Πούτιν σε Τραμπ για τα γενέθλιά του – Μίλησαν για Ουκρανία και Ιράν

15/06/2026 - 9:05πμ
(Πηγή: YouTube/Forbes Breaking News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ρίο: Έξι νεκροί από σύγκρουση ελικοπτέρων – Ανάμεσά τους ο διάσημος τραγουδιστής Όλιβερ Τρι

15/06/2026 - 12:24πμ
Ακτιβιστές κατά της G7 συγκρούονται με δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γενεύη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/CYRIL ZINGARO)
ΚΟΣΜΟΣ

Πεδίο μάχης η Γενεύη: Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία και επιθέσεις σε κτήρια του ΟΗΕ

14/06/2026 - 9:41μμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης παρακολουθούν την πλευρά του Λιβάνου από τη Μετούλα, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, στη βόρεια Γαλιλαία (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Κοντά σε συμφωνία, αλλά το Ισραήλ ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή

14/06/2026 - 5:27μμ
Προεκλογική αφίσα του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (SVP) υπέρ της πρωτοβουλίας «Όχι σε μια Ελβετία των 10 εκατομμυρίων», σε αμπελώνα στο Σαμοζόν (φωτ.: EPA / Jean-Christophe Bott)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Απορρίφθηκε το όριο των 10 εκατ. κατοίκων, αλλά το 45% ψήφισε υπέρ

14/06/2026 - 4:15μμ
Ιρανή περνά μπροστά από πινακίδα με τη σημαία της χώρας στην Πλατεία Ενγκελάμπ της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Σχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν προβλέπει άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και χαλάρωση κυρώσεων

14/06/2026 - 3:03μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια  ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τι «δώρο» θα κάνουν οι Ιρανοί στον Τραμπ για τα γενέθλιά του

14/06/2026 - 1:28μμ
Βιτρίνες καλυμμένες με πάνελ, υπό το φόβο επεισοδίων (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Σε επιφυλακή η πόλη της Γενεύης – 50.000 διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της G7

14/06/2026 - 1:04μμ
Προεκλογική αφίσα για την πρωτοβουλία του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (SVP) «Όχι στην Ελβετία των 10 εκατομμυρίων (Πρωτοβουλία Βιωσιμότητας)», σε αμπελώνα στο Chamoson (φωτ.: EPA / Jean-Christophe Bott)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν εάν ο πληθυσμός της χώρας θα περιοριστεί στα 10 εκατομμύρια

14/06/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Albert Pena)

Στη μάχη Ισπανία, Βέλγιο, Ιράν και Σαουδική Αραβία – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Μενίδι: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Για κατασκοπεία συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος

1 ώρα πριν
Άποψη του ιστορικού συριακού ορθόδοξου μοναστηριού Mor Abhay, γνωστού και ως Beth Mancam, ενός σημαντικού πνευματικού και θρησκευτικού κέντρου της χριστιανικής παράδοσης της Μεσοποταμίας (φωτ.: syriacpress.com)

Τα χωριά που σίγησαν μετά τη Γενοκτονία των Ασσυρίων: Μαρτυρίες από τον ξεριζωμό στο Τουρ Αμπντίν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Πόλεμος τέλος – Χαιρετίζει η παγκόσμια κοινότητα

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στο προεδρικό όχημα κοντά στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Matt Kaminsky)

Χρόνια πολλά Πούτιν σε Τραμπ για τα γενέθλιά του – Μίλησαν για Ουκρανία και Ιράν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign