Οπλισμένοι με καλή διάθεση και γεμάτοι ανυπομονησία –αλλά και υπομονή που ίσως χρειαστεί κατά την επιχείρηση «πέρασμα από τα αγροτικά μπλόκα»– για την αποψινή παρουσία τους στο 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Καρδίτσα, έφυγαν νωρίς σήμερα το πρωί από το Κιλκίς χορευτές από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας», τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Παλατιανού «Παναγία Σουμελά», τον Πολιτιστικό Προοδευτικό Σύλλογο Γερακαριού Ν. Κιλκίς και τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Αντωνίου «Τα Κρούσσια».
Για κάποιους δεν είναι η πρώτη φορά που θα χορέψουν παρέα με τόσους πολλούς χορευτές, από διαφορετικούς συλλόγους, και θα βιώσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Για άλλους είναι και αυτοί ανυπομονούν ακόμα περισσότερο να φτάσουν στον προορισμό εγκαίρως και χωρίς άγχος.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν άγχος, εάν αναλογιστούμε ότι σ’ αυτό το μετά αγροτικών μπλόκων ταξίδι δεν είναι μόνοι τους αλλά τους συνοδεύει ακοίμητος φρούρος ο «Γιωρίκας Τζιντζεροψωμίδης», η μασκότ του «Διγενή Ακρίτα»!
Καλή επιτυχία!
Πόπη Παπαγεωργίου
















