pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

Τι κατέθεσαν δύο στελέχη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών

1/12/2025 - 6:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στους ελέγχους της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επικεντρώθηκαν οι καταθέσεις δύο στελεχών της στην εν εξελίξει δίκη για τις υποκλοπές μέσω του Predator, με κατηγορούμενους τέσσερις επιχειρηματίες εμπλεκομένων εταιριών.

Οι δύο μάρτυρες διευκρίνισαν ότι οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας περιορίζονται στις τυπικές διαδικασίες και όχι στο περιεχόμενο των διατάξεων και τους λόγους επισυνδέσεων.

«Ουδέποτε μπαίνουμε στην κρίση του εισαγγελέα» είπαν. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχαήλ Σακκάς, από το 2016 έως το 2023, που κατέθεσε πρώτος, τόνισε ότι αρμοδιότητα της Αρχής ήταν να ελέγχει στους παρόχους και στην ΕΥΠ αν οι άρσεις απορρήτου πραγματοποιούνταν με την προβλεπόμενη διαδικασία.  Είπε, επίσης, ότι για το Predator η ΑΔΑΕ κινήθηκε μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς νωρίτερα δεν γνώριζαν κάτι. Από τον έλεγχο, είπε ο μάρτυρας, διαπιστώθηκε ότι είχε εκδοθεί για δύο μήνες διάταξη άρσης απορρήτου. Όπως κατέθεσε οι έλεγχοι στην ΕΥΠ και στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής δεν ήταν απολύτως λεπτομερείς σε χώρους και ανθρώπινο δυναμικό. Η Αρχή, κατέθεσε ο μάρτυρας, κατέληξε ότι δεν διαπιστώθηκε συνεργασία της ΕΥΠ με παράνομο λογισμικό προκαλώντας πολλές ερωτήσεις από Έδρας ως προς την βάση αυτού του συμπεράσματος.

Στο βήμα ανέβηκε στην συνέχεια ο πανεπιστημιακός, μέλος της ΑΔΑΕ Δημήτρης Βέργαδος, ο οποίος είπε ότι είχε εντοπιστεί ότι ο αποστολέας παραπλανητικών sms, προερχόταν από εταιρείες σε Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό. Για τις τελευταίες ζητήθηκαν με δικαστική συνδρομή, πληροφορίες πλην όμως δεν υπήρξε απάντηση.

Τέλος στο δικαστήριο κατέθεσε και υπάλληλος μίας εκ των εμπλεκομένων εταιρειών, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ταξίδευε εκτός Ελλάδος γιατί «οι πωλήσεις γίνονταν στο εξωτερικό» συμπληρώνοντας πως «μιλούσαμε με κυβερνητικούς φορείς άλλων χωρών». Ο υπάλληλος επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας δήλωσε, ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει με ποια κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών συναντιόταν στο εξωτερικό για την παρουσίαση του λογισμικού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, με ήλιο και έως 19 βαθμούς

12/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

11/03/2026 - 9:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό τραυματίζοντας επιβάτη

11/03/2026 - 8:32μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διόδια με βάση τα χιλιόμετρα στον Πατρών-Πύργου από την Παρασκευή

11/03/2026 - 8:03μμ
Η Ελένη Ζαρούλια μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, 21 Σεπτεμβρίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια για τη Χρυσή Αυγή – Ποινή 5 ετών από το Εφετείο

11/03/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας του Πανοράματος, τον περασμένο Ιανουάριο λόγω των εργασιών του FlyOver (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 48 ώρες η ανατολική εσωτερική περιφερειακή – Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα του Αγίου Παύλου

11/03/2026 - 5:40μμ
Συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ίδιες ποινές σε Ρουπακιά και «διευθυντήριο» – Η απόφαση του Εφετείου

11/03/2026 - 4:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Την υπόθεση θανάτου της εκπαιδευτικού εξετάζει το υπουργείο Παιδείας – «Κάθε πτυχή θα εξεταστεί με σοβαρότητα και θεσμική ευθύνη»

11/03/2026 - 4:12μμ
Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων στους 42 καταδικασθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Τετάρτη 11 Μαρτίου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά σε πέντε καταδικασθέντες, απορρίφθηκαν για τους υπόλοιπους 37

11/03/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο σημερινός καιρός με τοπικές νεφώσεις και ήπιους ανέμους

11/03/2026 - 8:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφία του βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης δείχνει το πλοίο Mayuree Naree να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, στα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Βασιλικό Ναυτικό της Ταΐλάνδης)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια, το ένα ελληνικών συμφερόντων – Ξεπέρασε ξανά τα 100 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο

17 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, με ήλιο και έως 19 βαθμούς

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος δίπλα στους νέους: «Η απάντηση στη σύγχυση του κόσμου είναι ο Χριστός»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

CEV Challenge Cup: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο τάι-μπρέικ τη «μάχη» με τη Βαλεφόλια κι ο τίτλος θα κριθεί στη Γλυφάδα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Basketball Champions League: Νέα ήττα για την Καρδίτσα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Προκριματικά Eurobasket 2027: Νέα ήττα από την Κροατία για την Εθνική Γυναικών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign